En Sıcak Konular

'CHP ve MHP ruh ikizidir'

8 Mart 2009 20:32 tsi
'CHP ve MHP ruh ikizidir' Başbakan Erdoğan, Mersin mitinginde CHP ve MHP'ye yüklenerek, "Bunlar birbirlerinin ruh ikizidir" dedi. Erdoğan, son günlerdeki "padişahlık" polemiğiyle ilgili olarak da Baykal ve Bahçeli'ye bir soru yöneltti...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler öncesi 31. mitingini Mersin'de yaptı. Başbakan Erdoğan, Metropol Miting Alanı'ndaki mitinginde CHP ve MHP'ye yüklenerek, "Bunlar birbirlerinin ruh ikizidir" dedi.

Konuşmasına Kadınlar Günü'nün önemine değinerek başlayan Erdoğan, "Kadın anamız. Varlık sebebimiz. Yılda bir gün kadınlar günü olmaz. Yılın tümü kadınlar günüdür. Bizim medeniyetimizde, cennet babaların ayağı altında değil, annelerin ayağı altında. Onun için annenin ayağının altı öpülür. Bizim kültürümüzde değerlerimizde bu var. O bakımdan dünya kadınlar gününde bütün kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum" dedi.

BAHÇELİYE PADİŞAH SORUSU

MHP lideri Bahçeli'ye seslenen Erdoğan, "2002'de partini bitirdin ama hala oradasın, sen MHP'nin Padişahı mısın?" diye sordu. Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"Kaç gündür 'padişahlık' üzerinden siyaset yapıyorlar. 2002'de partini bitirdin ama hala ordasın. Sen MHP'nin padişahı mısın? Tahtta oturur gibi o köşelerinde oturup ahkam kesiyorlar. Bu milletin ecdadına dil uzatarak göbeğini kaşıyan adam, bidon kafalı diyerek saltanat sürüyorlar. 50 yıldır köşe tutmuşlar oradan konuşuyorlar. Bir haftadır o pankartı dilllerine dolamışlar. 29 Mart bunun için çok önemli. İnanıyorum ki bu hesabı göreceksiniz. 10 yıl bu belediye çöp sorunu ile ilgili söz verdi, bunlar bitiremedi bizim kapımıza geldiler. Mersin'de kader birliği yaptık, Mersin'in sorunu benim sorunumdur."

"NİYE RAHATSIZSIN SAYIN BAYKAL?"

"Biz eve ekmek gelmediğinde çocuklarına karşı nasıl yüreklerinin parçalandığını biz çok iyi biliriz" diyen Erdoğan, "Oğulları kızları okula gidemediğinde nasıl üzüldüklerini biz çok iyi biliriz. Nasıl kahrolduklarını biz çok iyi biliriz. Onun için sosyal yardımlar dedik. Onun için kömür dedik. Onun için valilerimizi, kaymakamlarımızı imkanlarla donattık. Değerli kardeşlerim Tunceli olayını düşünün. CHP'si de, MHP'si de ayağa kalktılar. Allah aşkına soruyorum sizlere bir vali 400-500 haneye buzdolabı, çamaşır makinesi dağıttı diye veya kanepe dağıttı diye bir seçimin kaderi mi değişir? Bu sayın Baykal değil miydi ?Ne veriyorlarsa alın, oyunuzu da istediğiniz yere verin' diyen. E tamam böyle olduğuna göre niye rahatsız oluyorsun? Bırak fakir fukaraya bu sosyal yardımlar ulaşsın.. Niye rahatsızsın" diye konuştu.

İFTİRA SİYASETİ

Erdoğan, "Aynı anlayış, aynı zihniyet 22 Temmuz seçimlerinde de önceki seçimlerde de ne dedi? ?Bu AK Parti herkese birer altın veriyor. Seçimi öyle kazanıyor' dedi. Değerli kardeşlerim sizlere de bu altınlar ulaştı mı? Gelin şu 29 Mart'ta bunlara sandıkta bir tokat daha atın. Ve deyin ki şu anda alamadığımız altınların hesabını soruyoruz. Bunu deyin. Ayıptır. Allah kuru iftiradan saklasın. Bunların hayatı böyle. İftira siyaseti. Bunlarda hizmet siyaseti yok. İşte buyurun Mersin'de yerel siyasette neler yapıldığı ortada. Şu Mersin istediği hizmeti alabiliyor mu? Değerli kardeşlerim yerelde bu işi çözemeyenler ne olacak da genelde bu işi çözecekler? CHP ve MHP sadece laf üretiyor laf" dedi.

"KADINLARIN SURATINA TÜKÜRDÜLER"

"Onların ne yaptıklarını size söyleyeyim" diyen Başbakan Erdoğan, "Daha birkaç gün öncesinde İstanbul'da çarşaflı bir hanımefendiyi kameraların önünde tartakladılar. Ne dediler biliyor musunuz? AK Parti'li bir provokatör ve hemen yandaş medyaları da bunu böyle yayınladı. Aynı şekilde İstanbul'un Kadıköy'ünde Caddebostan'da bizim seçim koordinasyon merkezlerinde aynı yanlışları yaptılar. Terbiye dışı hareketlerde bulundular. Oralardaki hanım görevli kardeşlerimizin yüzlerine tükürdüler. Bunlar bu denli barış içinde yarış anlayışından uzaklar. Aynı şekilde onun öncesinde Batman'da yine AK Parti'li diyerek partimiz mensuplu hanımlara şiddet uyguladılar. İşte bunların kadın haklarından anladıkları budur. Bunların kadın haklarından anladıkları kadını haklamaktır. Tekme tokat kadınlara saldırmaktır. Bunlar her işlerinde böyleler. Samimiyetsizlik üzerine, tutarsızlık üzerine, istismar üzerine bir siyaset tutturmuşlar gidiyorlar. Hani Aşık Veysel diyor ya, uzun ince bir yoldayız; gidiyoruz gündüz gece. Gideceğiz gündüz gece" şeklinde konuştu.

"ÇAMUR SİYASETİ YAPIYORLAR"

Konuşmasına "Görüyorsunuz sabah akşam çamur siyaseti yapıyorlar" diye devam eden Başbakan Erdoğan, "İftira atarak, karalayarak, yalanlarla, haksız ithamlarla milletin partisini AK Parti'yi yıpratmaya çalışıyorlar. Bunlar birbirinin ruh ikizidir. MHP CHP'nin, CHP MHP'nin ruh ikizidir. Dikkat edin sayın Baykal, sayın Bahçeli bir de bunların yandaş medyaları koro halinde aynı türküyü söylemeye başladılar. Ağızlarına ne aldılar. Padişah lafını. Sayın Bahçeli de bu arada şeyhülislam dedi. Ya sayın Bahçeli, şeyhülislam kime denir sen bunu biliyor musun? Önce bunu bir öğrenin şeyhülislam neye denir? Tayyip Erdoğan nerde böyle bir şey ifade etmiş? Benim ağzımdan bugüne kadar böyle bir şey çıktı mı? Padişahım diye bir laf benim ağzımdan çıktı mı? Sultanım diye bir laf benim ağzımdan çıktı mı? Haa bu fakir sultan doğru. Neyin sultanı biliyor musun? Ben gönüllerin sultanı olmaya çalışıyorum gönüllerin. Biz milletimzi efendi olmaya, sultan olmaya değil, padişah olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Kimin padişah özlemi içinde olduğunu, kimin saltanat özlemi içinde olduğunu benim milletim çok iyi biliyor" diye konuştu.

"CHP'NİN PADİŞAHI MISIN?"

Halka, Deniz Baykal'ın kaç yıldır CHP'nin başında olduğunu soran Erdoğan, "Bugüne kadar hiç iktidar olabildin mi? Millet bugüne kadar CHP'ye hiç görev verdi mi? Zorla daha niye oranın başında duruyorsun ya? Orası CHP değil mi? Saltanat mı kurdun CHP'ye? CHP'nin padişahı mısın sen? Seni istemeyenleri hemen yol gösteriyorsun. Partiden ihraç ediyorsun. Mahkemeler mahkemeler mahkemeler? Hadi 3 Kasım'da barajın altından geldin. Ama 28 Mart'ta kaybettin. 22 Temmuz'da kaybettin. Sanal tartışmalarda sanal gerginliklerde kaybettin. Yahu nasıl oluyor da hala orada durabiliyorsun? Aynı şeyler Bahçeli için de geçerli değil mi? Türkiye'yi 2001 krizinde dibe vurduranlar bunlar değil miydi? Ah benim kardeşlerim bir gecede yüzde 7-8 bin faizi sayın Bahçeli'nin başbakan yardımcısı olduğu hükümet benim milletime ödettirmedi mi? Benim milletimin cebinden bu faizler çıkmadı mı? Ya hangi insafla çıkıp şimdi konuşuyorsun? Benim iktidarımı suçlamaya yelteniyorsun? İnsaf insaf.. Biz sizin faiz borçlarınızı ödüyüruz hala. Esnafa, çiftçiye, sanayiciye, işçiye, memuruma kan ağlattınız. Batık bankalar yoluyla, 16 banka sayın Bahçeli'nin iktidar olduğu dönemde battı. Bunların bedeli 40 milyar dolardı. Bunları benim vatandaşım ödedi" dedi.

"GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM DİYEREK SALTANAT SÜRÜYORLAR"

"Buna rağmen geldin 5 yıllığına iktidar olmuştun" diyen Başbakan Erdoğan, "Niye 3.5 yıl kaldın da ondan sonra çekip gitin? Seçim oldu ben çekiliyorum dedi. Çekildi mi? Çekildi. 8.5 ay sonra ?beni istediler onun için geldim' dedi. Hiçbir yaraya merhem olamadılar. 2002'de milletim barajın altında bıraktı. Son günlerde bunlar koro halinde bu padişahlık şarkısını söylüyorlar. Kendilerine köşe tutmuşlar. Yıllardır o köşelerde oturup ahkam kesiyorlar. Bu milletin tarihine, bu milletin kültürüne, bu milletin asil medeniyetine küfür ederek, bu milletin aziz ecdadında dil uzatarak, bu millete bidon kafalı göbeğini kaşıyan adam diyerek saltanat sürüyorlar. 29 Mart bu bakımdan çok ama çok önemli" şeklinde konuştu.

AÇIK LİSE VE AÇIK İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE MÜJDE

"Geçmişte çocuklarımızın eline sibah verdiler, biz geldik bilgisayar verdik. Şimdi bütün okullarımızda kitaplar sıraların üstünde ücretsiz. Açık ilköğretim ve açık lisede okuyan öğrencilerimize de onların da kitaplarını ücretsiz olarak veriyoruz. Bu CHP'nin, MHP'nin işi değil bizim işimiz bizim."



Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,884 µs