En Sıcak Konular

Ankaralılara su müjdesi

8 Mart 2009 17:41 tsi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, son 2 günde Ankara'daki barajlara 30 milyon metreküp su geldiğini belirterek, 1 yıl kesintisiz kullanacağı kadar suyun mevcut olduğunu bildirdi.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi Basın Danışmanlığından yapılan açıklamada, Gökçek'in Keçiören, Hasanoğlan, Altındağ ve Balgat Cevizlidere'de yaptığı toplantılarla vatandaşlara çalışmalarını ve projelerini anlattığı belirtildi.

Ankara'nın içme suyuyla ilgili haksız eleştiriler yapıldığını belirten Gökçek, kendi dönemlerinden önce Ankara'da her yaz istisnasız su kesintisi yaşandığını savundu. Kızılırmak'tan getirilen suda ''ağır metal ve arsenik bulunduğu'' yönünde iddialar ortaya atıldığını anımsatan Gökçek, söz konusu suyun insan sağlığına zararlı olmadığının rapor ve belgelerle kanıtlandığını kaydetti. Son yağışların ''yüz güldürdüğünü'' ifade eden Gökçek, şöyle devam etti:

''Barajlarımız süratle dolmaya başladı. Baraj havzalarındaki dağlarda bol miktarda kar var. Önceki gün havaların aniden ısınmaya başlamasıyla birlikte son 2 gün içerisinde barajlarımıza 30 milyon metreküp su geldi. Şu anda 300 milyon metreküp suyumuz oldu. Yani şu anda barajlarımızda Ankara'nın 1 yıl kesintisiz kullanacağı su mevcut. Önümüzdeki aylarda olacak yağışlarla barajlarımızın daha da bereketleneceğini düşünüyoruz.

Bu nedenle maliyete yüksek olan Kızılırmak suyunun vanalarını kapattık. İnşallah bir daha buraya ihtiyaç duymayız. Ancak sıkıntımız olduğunda da 20 yıllık suyumuzun bu yolla hazır olduğunu bilmenizi isterim.''

Doğalgaz yatırımlarıyla Ankara'daki hava kirliliğinde ciddi oranda azalma yaşandığına işaret eden Gökçek, ''Ankara tarihinde son 23 yılın en temiz havasının yaşandığını'' ileri sürdü.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın'ın ''sağdaki oyları bölme'' ve ''aradan sıyrılma'' politikası yürüttüğünü öne süren Gökçek, ''bunu fark eden ülkücülerin kendisiyle temas kurduğunu, ülkücülerin sağda birlik platformu kurarak, kendisine destek verdiklerini'' savundu.

Melih Gökçek, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Altındağ Atıfbey Mahallesi'ndeki gecekonduları modern yapılara dönüştüreceğini kaydetti.



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,081 µs