En Sıcak Konular

Sivas'a Ankara darbesi: 1-1

8 Mart 2009 17:37 tsi
Turkcell Süper Lig'de 23. Hafta mücadelesinde lider Sivasspor sahasında Ankaraspor ile 1-1 berabere kaldı.

Sivas 4 Eylül Stadı'nda ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0'lık üstünlüğü ile sona eren karşılaşmada, Sivasspor 3. dakikada Mohammed Ali Kurtuluş ile golü buldu. Ankaraspor 74. dakikada Umut Sözen ile bu gole yanıt verdi ve zorlu bir deplasmandan 1 puanı almasını bildi.

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe'ye mağlup olan Sivasspor bu beraberlikle şampiyonluk yarışında önemli bir yara almasına rağmen 46 puanla liderliğini sürdürdü. Ligin ikinci yarısında kötü günler geçiren Ankaraspor ise bu beraberlikle puanını 35'e yükseltti.

İLK YARI

3. dakikada Sivasspor, Mohammed Ali'nin düşürülmesiyle ceza alanının sol çaprazından serbest atış kazandı. Mohammed Ali'nin ceza alanı içerisine falsolu olarak kullandığı atışta, her iki takım oyuncularının dokunamadığı top, kale alanı içerisinde yere çarptıktan sonra kaleci Senecky'nin bakışları arasında köşeden filelerle buluştu: 1-0

13. dakikada Bilal'in ceza alanı sağ çaprazından falsolu olarak kullandığı topa kale alanı içerisindeki Ankarasporlu oyuncular dokunamayınca, meşin yuvarlak auta çıktı.

15. dakikada Ankaraspor atağında Murat'ın çıkardığı topa, Mehmet Çakır ceza alanı dışından gelişine sert bir vuruş yaptı. Top üst direğe çarparak auta çıktı.

36. dakikada Ankaraspor'un ceza alanı dışından kazandığı serbest atışta, Hürriyet'in dokunduğu topa Bilal sert bir vuruş yaptı. Meşin yuvarlak direğin üstünden az farkla auta gitti.

44. dakikada, Mehmet'in pasıyla ceza alanında topla buluşan Bilica'nın vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

45. dakikada Bilal'in ceza alanı dışından yerden sert vuruşunda, kaleci Petkoviç meşin yuvarlağı kontrol etti.

45 1. dakikada Abdurrahman'ın ceza alanı dışından sert vuruşunda, top direğin yanından az farkla auta çıktı.

İKİNCİ YARI

49. dakikada Mohammed Ali'nin kullandığı serbest atışta meşin yuvarlak doğrudan kalece Senecky'nin kucağında kaldı.

74. dakikada konuk ekip beraberliği yakaladı. Bu dakikada ceza sahasında topu önünde bulan Umut'un yerden vuruşunda top ağlarla buluştu 1-1. Golün ardından hakemin yanlı tavırlarına ve gol öncesi yapılan faulü vermeyen hakeme sinirlenen Bülent Uygun yedek kulubesinin camlı bölümünü ayakları ile parçaladı.

90. dakikada oluşan karambolde Sedat'ın şutu defansa çarparak kornere çıktı.

90. dakikada Meye kaleci ile karşı karşıya mutlak pozisyonu değerlendiremedi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1 sona erdi.

Karşılaşma sonunda Bülent Uygun hakemin yanına kadar giderek itirazlarını iletti. Oyuncular arasında itiş kakış yaşandı.

***

Stat: 4 Eylül

Hakemler: Deniz Çoban, Selçuk Kaya, Serkan Akarca

Sivasspor: Petkoviç 5, Abdurahman Dereli 5, Sedat Bayrak 6, Kanfory Sylla 6, Bilica 6, Murat Sözgelmez 5, Mohammed Ali 6, Musa Aydın 4 (Dk. 83 Murat Erdoğan ), Herve Tum 3 (Dk. 57 Balili 4), Mehmet Yıldız 4, Kamanan 4(Dk. 46 Sezer 5)

Ankaraspor: Senecky 5, Erhan Güven 5, Ediz 5, Muhammet Hanefi 6, Uğur 6, Adem Koçak 6, Hürriyet 5, Mehmet Çakır 4 (Dk. 72 Ömer Aysan 3), Bilal 6, Konate 5 (Dk. 84 Meye 4), Murat Tosun 4 (Dk. 72 Umut 6)

Goller: Dk. 3 Mohammed Ali (Sivasspor), Dk. 74 Umut, Dk. 90 Adem (Ankaraspor)

Sarı kartlar: Dk. 19 Mehmet Yıldız, Dk. 40 Tum, Dk. 48 Sezer, Dk. 70 Abdurrahman, Dk. 90 Sedat (Sivasspor), Dk. 67 Uğur, Dk. 88 Ediz (Ankaraspor)

NOTLAR

Maçı, Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Belediye Başkanı Sami Aydın, Ak Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ile her iki kulübün yöneticileri, protokol tribününde izledi.

Rüzgarlı bir havada oynanan maça, Sivaslı futbolseverler ilgi gösterdi. Maç sırasında, zaman zaman rüzgarın etkisiyle topun yön değiştirdiği ve bu nedenle oyuncuların topu kontrol etmekte güçlük çektiği gözlendi.

Maç öncesinde stadyum hoparlörlerinden şampiyonluk marşları çalındı ve taraftarlardan bu zorlu maçta Sivasspor'a çok iyi destek vermeleri istendi. Taraftarlar da bunun üzerine ''Şampiyon'' tezahüratları yaptı. Sivassporlu futbolcular, maç öncesi saha kenarında kenetlenerek galibiyet yemini etti.

Bu arada, maç öncesinde 4 Eylül Spor Kompleksi dış sahada, PAF takımları arasında oynanan maç 2-2 eşitlikle sona erdi.



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,398 µs