En Sıcak Konular

Anıtkabir'e 8 Mart ziyareti

8 Mart 2009 17:22 tsi
Başbuğ'un eşi Sevil Başbuğ'un başkanlığında Ankara'da görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli eşleri ile TSK personeli kadın sivil memurlar, Kadınlar Günü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un eşi Sevil Başbuğ'un başkanlığında Ankara'da görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli eşleri ile TSK personeli kadın sivil memurlar, Kadınlar Günü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Sevil Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'in eşi Nurdan Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç'ın eşi Işın Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun eşi Dilek Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık'ın eşi Hayriye Jale Işık ile Ankara Garnizonu'nda görevli general ve amiral, subay, astsubay, uzman erbaş eşleri ile sivil bayan memurlar, Aslanlı Yol'dan "Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Eşleri" yazılı kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk eşliğinde Atatürk'ün kabrine yürüdü. Komutan eşlerinin yakalarına da "beyaz gül" taktıkları dikkati çekti.

Atatürk'ün mozolesine çelenk koyan Sevil Başbuğ, saygı duruşunda bulunulmasının ardından törene katılanlarla Anıtkabir avlusunda fotoğraf çektirdi.

Daha sonra, Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Başbuğ, deftere şunları yazdı:

"Yüce Atatürk,

Çağdaş Türk kadınları ve asker eşleri olarak huzurunda bulunmanın tarifsiz mutluluğu içindeyiz.

Kadın haklarının insanlık tarihi boyunca en büyük savunucularından biri olarak örnek uygulamalarınla yücelttiğin Türk kadını, Dünya Kadınlar Günü'nde, ayrıcalıklı konuma sahip olmanın haklı gururunu ve onurunu sayende bugün bir kez daha yaşıyor.

Asırlarca sosyal hayatın dışına itilen kadınlarımıza iade ettiğin onur, Türk kadınının en kıymetli hazinesidir. Çok büyük zorluklara rağmen kadınlarımıza kazandırdığın haklar ile ilke ve devrimlerinden aldığımız ilhamla, en değerli varlığımız olan Cumhuriyete ve onun temel değerlerine sahip çıkmak konusunda bizlere duyduğun güvene layık olmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Minnet ve şükran duyguları içinde huzurunda saygıyla eğiliyoruz.

Ruhun şad olsun."

Sevil Başbuğ ve beraberindekiler daha sonra, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün mezarını da ziyaret ederek çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,894 µs