En Sıcak Konular

Baykal'dan 'vali yeme' cevabı

8 Mart 2009 16:11 tsi
CHP lideri Baykal, Başbakan Erdoğan'ın, dün Adana'daki ''Ben Valimi yedirmem'' sözlerine cevep verdi. "Benim Vali yemek gibi bir alışkanlığım yok" diyen Baykal tercihini şöyle açıkladı:

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Ekonomideki durum, dünyadaki krizin Türkiye'ye yansıması değil. Ekonomideki olumsuz durum, Türkiye'deki yanlış ekonomik politikaların eseridir'' dedi.

Baykal, partisince Kırşehir'de düzenlenen mitingdeki konuşmasında, AK Parti hükümetinin iktidara geldiğinde ''3 Y'' ile mücadele edip ortadan kaldıracağını söylediğini, ancak 3 Y'den biri olan yoksulluğu ortadan kaldıramadığını, aksine artırdığını ileri sürdü.

AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'nin borcunun 220 milyar dolar olduğunu, 2002'den bu yana bu borcun 500 milyar dolara çıktığını söyleyen Baykal, şöyle devam etti:

''Türkiye para kazanmıyor. Sanki bol para varmış gibi bir hava veriyorlar ve o sayede tutunuyorlar. Bunlar, fabrika yapmadılar. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış olan fabrikaları kapattılar ve sattılar. Ekonomideki durum, dünyadaki krizin Türkiye'ye yansıması da değil. Ekonomideki olumsuz durum, Türkiye'deki yanlış ekonomik politikaların eseridir. Ama Başbakan hiç sesini çıkarmıyor. Her şey kendi kaderine terk edilmiş durumda.''

''Önceden yolsuzluk, ferdi olarak Türkiye'de görülürdü. Bunların zamanında himaye gördü, şirketleşti'' diyen Baykal, Almanya'da görülen Deniz Feneri davasını iddiasına örnek gösterdi.

Muhataplarının tamamının Türk vatandaşı olduğu Deniz Feneri davasına iktidarın sessiz kaldığını savunan Baykal, şunları söyledi:

''Almanya'dan dosya bekliyorlarmış. Peki dosya gelmezse, Türkiye'nin kendi davası olan bu konuda ne yapacaksın? Göz mü yumacaksın? Dosyayı bekleyen Başbakana bizim arkadaşımız dosyayı getirdi ve ben de meydanlardan, kürsüden Başbakana o dosyayı verdim. Başbakan şimdi de 'kırtasiyede çok dosya var' diyor. Evet, kırtasiyede ve dünyanın her yerinde pek çok dosya var. Ama dünyanın hiçbir yerindeki dosyada, Başbakan hakkında savcılığa sunulmuş suç duyuruları yok. Sadece Türkiye'de var. Sadece ikimizin dokunulmazlığı kaldırılsın ve savcılar, ikimiz hakkındaki iddiaları araştırsın.''

Türkiye'de görülecek olan Deniz Feneri davası ile ilgili yayın yasağı getirilmesini de eleştiren Baykal, ''Hiçbir iddianame bulunmayan Ergenekon davası ile ilgili böyle bir karar alınmamışken, Deniz Feneri davası için niye böyle bir karar alındı? Sayın Başbakan davanın sonucunun kendisine geleceğini biliyor da ondan. Bu davayı basından, kamuoyundan gizlemek istiyor'' dedi.

-''AKP İLE GELEN APS İLE GİDER''-

Deniz Baykal, Tunceli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın ''Her eve beyaz eşya'' projesiyle ilgili olarak da ''Biz kamu görevlilerini ve ilgili herkesi uyardık. 'Seçim öncesinde yanlış yapmayın, kanunsuzluk yapmayın' dedik. AKP ile gelen APS ile gider'' dedi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim öncesinde yapılan yardımlarla ilgili aldığı karardan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Ben Valimi yedirmem'' dediğini kaydeden Baykal, şöyle konuştu:

''Ne demek 'Ben Valimi yedirmem'. Benim Vali yemek gibi bir alışkanlığım yok. Eğer yiyeceksem, Kırşehir'in 'hoşmerim'ini (tatlı çeşidi) yerim. Bu devletin hukuku var, mahkemesi, savcısı var. Onlar gerekeni yaparlar. Bir valinin görevi hukuku, kanunları işletmek değil mi? Vali senin yanlış talimatını mı uygulayacak? Sen kendi koltuğunun peşindesin. Sen günü kurtarmaya çalışıyorsun.''

-''TELEVİZYONA ÇIKALIM, VATANDAŞ DA KARARINI VERSİN''-

Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlarda ''İşte halk burada'' dediğini anımsatarak, ''Eğer gücün yetiyorsa, ikimiz birlikte televizyona çıkalım, gazetecileri de alalım karşımıza, onlar sorsun cevaplayalım, sen sor cevaplayayım, ben de sana sorayım. Vatandaş da kararını versin'' dedi.

Başbakan'ın seçim gezilerinde çocuklara oyuncak dağıtmasını da eleştiren Baykal, ''O çocuklara oyuncak dağıtacağına, babalarına iş ver, iş'' diye konuştu.

İktidarın son zamanlarda vatandaşa, ''Bize oy vermezseniz, hizmet gelmez'' dediğini öne süren Baykal, ''Tehditle oy istiyorlar. Böyle şey olur mu? O zaman neden seçim yapılıyor. Bunlar, iktidarın son çırpınışları. Sonu gelen iktidarlar, bu tür tehditlere başvururlar'' dedi.

Baykal, Kırşehir Belediyesi Başkan Adayı Deniz Akpınar ile ilçe ve belde belediye başkan adaylarını kürsüye çağırarak, halktan adayları için destek istedi.

Mitinge katılanların Mevlit Kandilini ve kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Baykal, dün Kayseri'de düşen askeri helikopterde şehit olan Kırşehirli Üsteğmen Faik Şimşek için de ''başsağlığı'' diledi.

aa



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,619 µs