En Sıcak Konular

Çiftçi-Sen kapatıldı

8 Mart 2009 15:04 tsi
Çiftçilerin kurdukları sendikaların üst örgütlenmesi Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu (Çiftçi-Sen) Ankara 8. İş Mahkemesi'nin kararıyla kapatıldı.

Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu, bununla ilgili temyize gideceklerini ifade ederek, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Avrupa Parlamentosu ve Uluslararası Sendika Konfederasyonu (International Trade Union Confederation - ITUC) nezdinde girişimlerde bulunacaklarını ifade etti. 
Çiftçi-Sen Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, çiftçi sendikalarını ve konfederasyonunu açarak tarihsel sorumluluklarını yerine getirdiklerini ancak Meclis'in gerekli iç hukuk düzenlemesini yapmayarak sorumluluktan kaçtığı belirtilerek, şöyle devam edildi:

"AKP hükümeti uyguladığı tarım politikalarıyla zor duruma düşürdüğü çiftçileri azarlayarak, hakaret ederek ve örgütlenmelerini engelleyerek tarihte yerini almakta ısrarlı. Çiftçiler "Usulüne göre yürürlüğe konulmuş milletlerarası anlaşmalar kanun hükmündedir' diyen Anayasa'nın 90. maddesinin ve sendikalar yasasındaki "işçi, işveren ve çalışanlar" ibaresindeki çalışanlar kelimesinin açık olarak tanıdığı hakka dayanarak, yasalara uygun olarak sendikalarını kurmuşlardır.

Hükümetler ise imzalanan uluslararası anlaşmalara uygun iç hukuk düzenlemelerini yapmayarak, Anayasa'nın 90. maddesi ile kazanılmış hakları engellemektedir. Sendikalar Yasası'nda iç hukuk düzenlemesinin yapılmaması Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu'nun kapatılmasının gerekçesi olmuştur. Çiftçilerin örgütlenme hakkı engellenerek 20 milyon çiftçi yok sayılmıştır."

-"MECLİS VE HÜKÜMET GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRMELİ"-

Meclis ve hükümeti görevlerini yerine getirmeye davet edilen açıklamada, Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu olarak meşru mücadeleyle birlikte hukuksal mücadelelerini de sürdürecekleri kaydedildi. Hukuksal sürecin devam ettiğinin altı çizilen açıklamada, konfederasyonun temyiz hakkını kullanacağı kaydedildi.

Açıklamada, "Çiftçilerin örgütlenmesini engellemeye yönelik bu uygulamalarla ilgili olarak, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Avrupa Parlamentosu ve Uluslararası Sendika Konfederasyonu (International Trade Union Confederation - ITUC) nezdinde girişimlerde bulunacağımızdan da kimsenin şüphesi olmamalıdır" denildi.

anka



Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,720 µs