En Sıcak Konular

Diyarbakır'da ev çöktü: 4 ölü

8 Mart 2009 11:45 tsi
Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde bir evin çöktüğü ve evde bulunan 4 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

DİYARBAKIR'ın Dicle İlçesi'ne bağlı Altay Köyü'nde, sağanak yağmurun ardından meydana gelen heyelanda, toprak damlı bir ev çöktü, göçük altında kalan 5 kardeşten yaşları 1 ile 10 arasında değişen 4'ü öldü. Olayda evin bir başka odasında bulunan anne- baba yara kurtulurken ağır yaralanan Kerem Tekin, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Dicle İlçesi'ne bağlı, Diyarbakır kent merkezine 80 kilometre uzaklıktaki Altay Köyü'nde, dün geceden beri yağan sağanak yağmur nedeniyle sabaha karşı saat 05.00 sıralarında toprak kayması meydana geldi. Kayan toprak yamaçta bulunan Tekin Ailesi'nin toprak damlı tek katlı evinin çökmesine neden oldu. Anne- babaları göçükten yara almadan kurtulurken, aynı odada uyuyan ve 1 ile 10 arasında değişen Zilan, Edanur, Rozerin ve Ayşe Tekin kardeşler toprak altında öldü. Enkazdan ağır yaralı çıkarılan Kerem Tekin ise Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tadavi altına alındı.

Çöken evlerinin enkazında ölen 4 kardeşin cenazeleri ise otopsi yapılmak üzere savcılığın talimatıyla Ergani ve Dicle ilçelerindeki devlet hastanelerine kaldırıldı. Bu arada göçük altında kalan evin içindeki eşya, jandarma ve köylülerin yardımıyla köyde bulunan okul lojmanındaki bir odaya alındı.

Dicle Kaymakamı Sezer Işıktaş, dün geceden beri ilçede ve bağlı köylerde sağanak yağışın sürdüğünü, yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda toprak damlı evin çöktüğünü, 4 çocukları ölen, bir çocukları da yaşam mücadelesi veren Tekin çiftine gerekli her türlü desteği vermek için köye gideceğini söyledi. 4 kardeşin cenazesi, otopsilerinin ardından Altay Köyü'nde toprağa verilecek.

hurriyet



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,343 µs