Bu ziyaret daha farklı! | " /> Bu ziyaret daha farklı! | "/>

En Sıcak Konular

Bu ziyaret daha farklı!

8 Mart 2009 10:36 tsi
Bu ziyaret daha farklı! Washington Post gazetesi, Obama'nın Türkiye ziyaretiyle, dünya Müslümanlarına hitaben konuşma yapacağı gezinin farklı olduğunu yazdı.

"Ziyaret diğer Müslüman ülkelerinkinden farklı"
 
 
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un Ankara ziyaretinde açıkladığı Barack Obama'nın Türkiye gezisinin nisanın ilk haftası içinde gerçekleşmesi bekleniyor. Ancak Obama'nın dünya Müslümanları için planladığı konuşmanın Türkiye'de olmayacağı belirtiliyor.
 

Washington Post gazetesi, Obama'nın Türkiye ziyaretiyle, dünya Müslümanlarına hitaben konuşma yapacağı gezinin farklı olduğunu yazdı.

Gazetenin internet sitesinde yayımlanan haberde, Barack Obama'nın, başkanlığının erken dönemlerinde bir Müslüman ülke başkentinde dünya Müslümanları'na hitaben bir konuşma yapacağı yönünde verdiği söz hatırlatılarak, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, Ankara'da Obama'nın Türkiye ziyaretini açıkladığına dikkat çekildi.

Ancak ABD yönetiminin üst düzeydeki bir yetkilisi, Washington'da gazeteye yaptığı açıklamada, bu iki olayın birbirinden farklı olduğuna işaret ederek, Obama'nın dünya Müslümanlarına hitaben yapacağı konuşmanın yerinin ve zamanının henüz belirlenmediğini söyledi.

Yetkili, Obama'nın Türkiye gezisine ilişkin olarak, "Türkiye ziyaretinin planlaması yeni başlıyor. Bu, bir NATO müttefikinin ziyaret edilmesi ve ortak sınavların ele alınması bakımından önemli bir fırsat olacak. Bu ziyaret, Başkan'ın, görevini devralmasından sonra hemen başlattığı ve görevi boyunca sürdürmeyi planladığı Müslüman dünyasıyla diyaloğunu sürdürmek için de fırsat oluşturacak" dedi.

Obama, 20 Ocak'ta göreve başlamasının ardından El Arabiye Televizyonu'na verdiği demeçte, ABD ile Müslüman dünyası arasında daha iyi ilişkiler kurulması çağrısında bulunmuştu.

Yakın ilişkinin ilk sonucu...

Hillary Clinton'un Ankara'da duyurduğu sürpriz gezi Türk Dışişleri ve Obama yönetiminin aylardır sürdürdüğü yakın ilişkinin ilk sonucu olarak ortaya çıktı. Diplomatik kaynaklar Obama kadrolarını "Türkiye'yi çok iyi anlayan, çok profesyonel bir ekip" olarak tanımladı.

Cnn Türk'e bilgi veren Beyaz Saray'dan üst düzey bir yetkili, "Gezinin planlamasına henüz başlıyoruz. Bu gezi, önemli bir NATO müttefikimizle ortak konuları görüşmek açısından önemli bir fırsat teşkil ediyor. Bu aynı zamanda Başkan'ın Müslüman dünya ile başlattığı ve sürdürmeyi planladığı diyaloğun genişlemesi için iyi bir şans" dedi.

Obama'nın Türkiye gezisinin her yıl gerilen 24 Nisan öncesi yapılıyor olması önemli. Yine Cnn Türk'ün edindiği bilgiye göre Başkan Obama, Türkiye'ye yönelik önemli bir de konuşma yapmayı planlıyor. Türkiye'nin de Obama'nın ziyareti öncesi Afganistan ve Ermenistan konularında jest yapmaya hazırlandığı da gelen bilgiler arasında.

Gezinin Obama'nın G-20 ve NATO toplantılarına katıla cağı Nisan başı Avrupa Turu'nun son ayağına eklenme ihtimali yüksek. Buna göre eğer uzlaşı sağlanırsa Barack Obama ve eşi Michelle Prag'a yaptıkları ziyaretin ardından 6-7 Nisan tarihlerinde Türkiye'de olacak.



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,140 µs