Baykal'a yedirtmem!' | " /> Baykal'a yedirtmem!' | "/>

En Sıcak Konular

'Valimi Baykal'a yedirtmem!'

7 Mart 2009 17:02 tsi
'Valimi Baykal'a yedirtmem!' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesi beyaz eşya dağıtan Tunceli Valisi’ne sahip çıkıp, “Valimizi Baykal’a yedirmem” dedi.

Başbakan Erdoğan saat 12.30’da başlaması gereken Hatay mitingine Ankara’da ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüşmesinin uzaması nedeniyle yaklaşık 2 saat gecikmeli olarak geldi. ‘Son İmparator Hatay’a hoş geldin’ pankartı açılan mitingin yapılacağı Emlakevleri Meydanı’nı dolduran yaklaşık 25 bin kişi arasında beklemekten yorulan bazı kişiler baygınlık geçirirken, yer yer izdiham oldu. Katılanlara sık sık su dağıtıldı. Sürenin uzamasına tepki gösteren bazı vatandaşlar da ıslık çalarak protesto gösterisinde bulundu. Meydana bağlanan iki caddeyi dolduran kişilere, vince asılan dev ekran ile Başbakan izletildi.

TUNCELİ VALİSİ’NE SAHİP ÇIKTI

Başbakan, konuşmasının devamında da beyaz eşya dağıtımı yapılan, resmi binada AKP pankartı bulunan Tunceli’nin Valisi Mustafa Yaman’a destek verdi. Tunceli Valisi’ne çirkin yaklaşımda bulunulduğunu öne süren Erdoğan, bu konuda da şunları söyledi:

“Sayın Baykal, ‘AKP ile gelen APS ile gider’ diyor. Sayın Baykal bak, sayın Valimiz bu ülkede bizden önce de yöneticiydi. Kaymaklık, Valilik yapmış değerli bürokratımız. Sen belki şirket yöneticisi oldun. Ancak APS ile olsa olsa şirket yöneticiliğinde muameleler, evraklar gönderilir. Devlet APS ile göndermez. Bu noktalarda çok geç kalmışsın. Bu iktidar getirecekse gönderecekse bunların yolları vardır. Üçlü kararname ile gelir üçlü kararname ile alınır. Bunu da öğren. Valimize yaptığınızı yakıştıramıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Valisi’dir. İdeolojik yaklaşımlarla Valilerimizi karalamaya hakkınız yok. ‘Filanca vali şu partiden bu partiden’ diye mi konuşacağız. Valilerimiz işini yapıyor. Diğerleri de kendi işini yapsın. Bu ülke hukuk devletidir. Gereği neyse yapılır. Başbakan olarak Valimi ne Baykal’a ne de diğerlerinin eline avucuna bırakmam hepsine sahip çıkarım, istisnasız. Bunları da Baykal’a yedirmem. Sayın Bahçeli’ye de yedirtmem.”

Hürriyet



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,513 µs