Tolon'la ne işi var? | " /> Tolon'la ne işi var? | "/>

En Sıcak Konular

Koç'un Tolon'la ne işi var?

7 Mart 2009 13:07 tsi
Koç'un Tolon'la ne işi var? GATA'da esrarengiz görüşme

Daha önce de ATO Başkanı Sinan Aygün ile görüşen işadamı Rahmi Koç'un, Ergenekon Terör Örgütü sanığı emekli Org. Hurşit Tolon'la GATA'da 1 saat görüştükleri ortaya çıktı. Bir işadamı ile bir ETÖ sanığının ne işi olduğu ve görüşmede nelerin konuşulduğu merak ediliyor.

Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasında yargılanan ve sağlık sorunları olduğu iddiasıyla tahliye edilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un GATA'da önemli misafirler ağırladığı belirlendi. Koç Holding patronu Rahmi Koç'un GATA'da Hurşit Tolon'u ziyaret ederek bir saat görüştüğü ortaya çıktı.

Daha önce Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ATO Başkanı Sinan Aygün'ü ziyaret eden Mustafa Koç'tan sonra babası Rahmi Koç'un da GATA'da Hurşit Tolon'la görüşmesi akıllara birçok soru işaretleri bıraktı.

GATA'DA BİR SAAT NE KONUŞTULAR

15 Şubat Pazar günü GATA Haydarpaşa Hastanesi'ne gelip Ergenekon zanlısı Hurşit Tolon'la yaklaşık bir saat görüşen Rahmi Koç'un Tolon'la ne konuştukları ise merak ediliyor. Koç'un 15 Şubat günü saat 14:30'da GATA'ya gelerek Tolon'la bir saatlik görüşmesinin arkasındaki sır perdesi esrarını korurken, Koç Holding basın birimi görüşmeyi doğrularken, ayrıntıları ile ilgili bilgi vermedi.

Söz konusu görüşmenin, Ergenekon Terör Örgütü İddianamesi'nde adı geçen Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un, Ergenekon Terör Örgütü üyeleriyle yaptığı görüşmeler hakkında olup olmadığı ise henüz netlik kazanmadı.

Bilindiği gibi Ergenekon Terör Örgütü İddianamesi'nde Rahmi Koç'un Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile buluşmak istediği, Ergenekon zanlısı Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'la holding binasında sürekli görüştüğü yer alıyor.

İLHAN SELÇUK, RAHMİ KOÇ'A “DOSTUM” DİYE HİTAP EDİYOR

ETÖ iddianamesindeki bilgilere göre Rahmi Koç, İlhan Selçuk'la özel görüşmelerde bulunuyor ve Cumhuriyet gazetesinin yaşaması için elinden gelen her şeyi yapıyor… İlhan Selçuk da, Rahmi Koç'u, “Dostum” diye tanımlıyor.

İlhan Selçuk, Rahmi Koç'un eniştesi İnan Kıraç'ı Cumhuriyet gazetesine destek veren Cumhuriyet Vakfı'nın Danışma Kurulu'na, Koç Grubu'ndan Hakan Gören'i de Vakıf Yönetim Kurulu üyeliğine getirmiş!.. İlhan Selçuk, 7 Şubat 2008 tarihinde Koç Holding'in Nakkaştepe'de bulunan binasında Rahmi Koç ile görüşme yaptığı ve söz konusu toplantıda, Cumhuriyet gazetesinin durumunun görüşüldüğü, Rahmi Koç'un İlhan Selçuk'a, “Sınır aşıldı mı” dediği yer alıyor.

KOÇ, SİNAN AYGÜN'LE DE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Koç Holding ve TOFAŞ A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da, Ergenekon Terör Örgütü operasyonu kapsamında tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün'e ‘geçmiş olsun' ziyaretinde bulunmuş. Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç da, Sinan Aygün'ü cezaevinde ziyaret edeceğini, ancak tahliye olunca mesaj yolladığını açıklamıştı. Ayrıca ATO Başkanı Sinan Aygün'le görüşmesi sırasında Sinan Aygün'ün kendisinden oldukça küçük olan Mustafa Koç'a abi diye hitap etmesi dikkat çekmişti.

KOÇ ÖZKAN'IN TV'SİNE DE 8.440.000 YTL ÖDEMİŞTİ

Koç Holding yöneticilerinin ilişkileri bununla sınırlı değil. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un sahibi olduğu Beko Ticaret A.Ş'nin, Tuncay Özkan'ın sahibi olduğu dönemde Ergenekon Terör Örgütü'nün sözcülüğünü yaptığı iddia edilen Kanaltürk'e kuruluş aşamasında 8.440.000 YTL'lik (8 trilyon 440 milyar Türk Lirası) ödeme yaptığı da ortaya çıkmıştı.

Bilindiği gibi Koç, Saray cezaevinde yolsuzluktan yatan eski Deniz Kuvvetler Komutanı İlhami Erdil'i de ziyaret etmişti.

Vakit



Bu haber 1,455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,156 µs