geri dönüyor | " /> geri dönüyor | "/>

En Sıcak Konular

İngiliz ordusu geri dönüyor

7 Mart 2009 10:57 tsi
İngiliz ordusu geri dönüyor İngiliz ordusuna bağlı özel kuvvetlerin, İrlanda Cumhuriyetçi Ordusunun (İRA) faaliyetlerini sürdüren bir kanadı hakkında istihbarat toplamak için, barış sürecinin başladığı 1997 yılında ayrıldıkları Kuzey İrlanda'ya döndükleri iddia edildi.

İddiayı ortaya atan Kuzey İrlanda Sosyal Demokrat İşçi Partisi (SDLP) yöneticileri, gelişmelerden kaygılı olduklarını belirtti.

Kuzey İrlanda'da onlarca yıl süren çatışmalar sırasında görev yapan SAS komandolarının da aralarında bulunduğu özel kuvvetler, 1997'de IRA tarafından ateşkes ilan edilmesinin ardından Kuzey İrlanda'dan çıkmıştı.

Afganistan ve Irak'ta da istihbarat cephesinde yer alan ''Özel Keşif Bölüğü''nün Kuzey İrlanda'ya döndüğünü ifade eden bölgedeki SDLP'li siyasetçiler, konunun bütün güvenlik birimlerinin dikkatine sunulacağını kaydetti.

İngiliz basını ise 12 yıllık aradan sonra bölgeye dönen özel kuvvetlerin geçmişteki gibi sokaklarda dolaşmayacaklarının, geri planda faaliyet göstereceklerinin anlaşıldığını yazdı.

Söz konusu birimin izleme ve istihbarat toplama konularında uzman olduğu hatırlatılırken, barış sürecinin dışında kalmak ve faaliyetlerine son vermek istemeyen bazı direniş gruplarının son dönemdeki faaliyetlerinin yarattığı kaygının, bu birimin bölgeye yeniden dönmesine yol açmış olabileceği belirtildi.

Bu arada güvenlik birimlerinin Kuzey İrlanda'daki tehdit seviyesini ''ciddiye'' yükselttiği, bunun da ciddi bir saldırı ya da suikast ihtimalinin yüksek olduğuna işaret ettiği ifade edildi.

İngiliz basını ayrıca, İngiltere Silahlı Kuvvetleri'nin uzman bomba imha ekiplerinin de yeniden bölgede görev yapmaya başladığı iddiasına yer verdi.

İngiliz ordusunun Kuzey İrlanda'da yürüttüğü ''Bayrak Operasyonu'' 2 yıl önce bitmiş, bu, ordunun Kuzey İrlanda'da oynadığı tarihi rolün sonu olarak yorumlanmıştı.

Star



Bu haber 884 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,718 µs