En Sıcak Konular

Demokraside saltanat ve padişahlık yoktur

6 Mart 2009 18:43 tsi
Demokraside saltanat ve padişahlık yoktur  
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa mitinginde izdiham yaşandı. Erdoğan zorlukla girdiği miting alanında milli şefliğin de, krallıkların da, padişahlığın da geride kaldığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, yoğun ilgi gören Şanlıurfa mitinginde muhalefete yüklenerek "Onlar hala ezberlerini bozamadılar. Sanatçıların eski repertuarları vardır ya. Onlar da hala değişemediler. Hala eski bildiklerini okuyorlar. Varsın onlar tek parti günlerini, kriz ve kaos günlerini özlemeye devam etsinler. Baykal buraya geldi mi, Bahçeli buraya geldi mi gelmedi. Gelmediler, gelemediler." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Demokraside şuna inanacağız, koltuğa yapışmak yok. Demokraside saltanat yok, padişahlık, krallık, şeflik de yok'' diye konuştu.

Erdoğan, milli şefliğin de, krallıkların da, padişahlığın da geride kaldığını söyledi.

Demokrasinin, mührün milletin elinde olması anlamına geldiğini dile getiren Erdoğan, ''Kimse ama kimse seçimle geldiği bir makamı kendine zimmetli bir hak olarak göremez, görmemeli. Belediye başkanlığı da, milletvekilliği de, başbakanlık da böyledir'' dedi.

"29 MART TARİHİNDE SİZİN İRADENİZLE YENİ BİR NEVRUZUN GELMESİNİ BEKLİYORUZ"

AK Parti'nin bu güne kadar büyük hizmetler gerçekleştirdiğini anlatan Başbakan Erdoğan, "Şanlıurfa'nın hak ettiği hizmetlere kavuşması için sayısız hizmetler kazandırdık. Buraya ne kadar eser kazandırsak azdır ama ne yaparsak bu bizim için şereftir. Gösterdiğiniz misafirperverlikten dolayı size şükranlarımı sunuyorum. Yüreklerinizi açarak doldurduğunuz bu meydanı bütün Türkiye görüyor. Sağ olun var olun. Biz Fırat ve Dicle gibi hayat dolu Harran kadar verimli bir siyaseti temsil ediyoruz. Biz sizinle bu yola çıktığımızda kaos vardı, şimdi Şanlıurfa'da aydınlık var, Türkiye'de aydınlık var. Bu milletin maddi ve manevi özgüveni yerine geldi. Her şey Türkiye için Şanlıurfa için diyerek 29 Mart tarihinde sizin iradenizle yeni bir dönüm noktası olmasını yeni bir nevruzun gelmesini bekliyoruz. Yeryüzünde çok az şehir insanlığın ortak mirasını asaletle koruyabilmiştir. Bu da Şanlıurfa'ya nasip olmuştur." diye konuştu.

Muhalefet partilerini eleştiren Erdoğan, "Bu memlekette yıllarca siyasetçiler halka yukarıdan baktılar. Ankara'dan baktılar. Sıcak koltuklarında fildişi kulelerinde oturdular. Halkı ucuz popülizme mâhkum ettiler. Biz halkın iradesi olarak ortaya çıktık. Kısa zamanda, eski düzeni değiştirdik. Halkın yüzünü güldürdük. Sen Türkiye'sin büyük düşün dedik. Sen Şanlıurfa'sın büyük düşün dedik. İşimiz hizmet gücümüz millet dedik." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Ah benim Şanlıurfalı kardeşim, biz bu millete efendi olmaya gelmedik, bu güzel insanlara hizmetkâr olmaya geldik. Bizim farkımız bu. Çünkü biz bunu biliyoruz, halka hizmet Hakk'a hizmettir. Yasakçı bir yönetim anlayışı yerine yeni bir demokrasi yeni bir yönetim anlayışı getirdik. Siyaset, halkın gönlünü açma işidir. Siyaset ak olana kara çalma işi değildir, siyaset hizmet işidir. Barış içinde yarış dedik. Bu seçimi böyle tanımladık. Er meydanı kurulduğunda yüzümüz ak, alnımız ak. Bizden önce de siyasiler geldiler." dedi.

Erdoğan, "Batılı liderlerin karşısında el pençe divan durdular. Bu millete bu yakışır mıydı. Diplomasi adına gidip mahcup mahcup oturdular. Bu şerefli milletin hâkimiyetini dünyaya gösteremediler. Biz AK Parti olarak yeni bir siyaseti getirdik. Bu millet esareti reddediyor. Bu millet hür iradesi üzerinde hiçbir gölge istemiyor. Bu millet hizmet istiyor. Bu millet hastanede rehin alınmasın istiyor, eczanede mağdur olmasın istiyor. Biz geldik halkımızı mağduriyetten kurtardık." diye konuştu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanı gösterilmediği için partiden istifa edip başka partiye geçen belediye başkanlarını eleştirdi.

Başbakan Erdoğan, Şanlıurfa'daki mitinginde yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin bazı şehirlerinde eski başkanlarla devam ediyoruz. Bazılarını değiştirdik. Siyaset takım oyunudur. Bireysel olarak yapılmaz. Tek başına yapmaya kalkarsanız o zaman yaya kalırsınız. O ile de hizmet veremezsiniz. Yani seni belediye başkanı yaparken AK Parti güzeldi, şimdi neden rahatsız oluyorsun." dedi.

Konuşmasında muhalefete yüklenen Erdoğan, "Şanlıurfalı kardeşlerim başınızı 2 elinizin arasına alıp dinlemenizi istiyorum. Millet adına hiçbir icraatı olmayanlar bu ülkede milliyetçilik yapıyorlar. Halkın hiçbir yarasına derman olamayanlar halkçılık yapıyorlar. Cumhur nedir halktır. Cumhura saygılı olamayanlar cumhuriyetçi olabilirler mi millete saygılı olmayanlar milliyetçi olabilirler mi, olamazlar. Biz AK Parti olarak 81 vilayete neler kazandırdığımızı anlatıyoruz. 81 vilayetin 80'inde milletvekili çıkardıysak bunun bir anlamı vardır. Yaptığınız varsa gelin hizmetlerinizi anlatın." diye konuştu.

Erdoğan, "GAP eylem planı çerçevesinde buradaki projeleri tamamlamaya başlıyoruz. Yarın Bozova'da temel atma töreni yapılacak. Ben temel atma törenlerine gitmiyorum, ben açılışlara gidiyorum. Son derece önemli temel atma törenine yarın hepinizin katılmasını istiyorum. Bu proje ile 95 bin hektar arazi su ile buluşacak. 180 bin Şanlıurfalı kardeşim ekmek yiyecek. Buradan iş sahibi olacak. GAP İdaresi'ni Şanlıurfa'ya taşıdık artık GAP buradan yürütülüyor. Şanlıurfa dünyanın tarım merkezi tahıl merkezi olacak. Dünyadan yatırımcılar buraya gelecekler." şeklinde konuştu.

"YARADILANI YARADAN'DAN ÖTÜRÜ SEVİYORUM"

Erdoğan şunları söyledi : "Bildiğiniz gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan başbakanlığa gelmiş bir kardeşinizim. Hizmetlerimizi bütün Türkiye bilir. Türkiye'nin gündemini bildiğim gibi Şanlıurfa'nın da gündemini biliyorum. Bu hizmetlerin esas sahibi millettir. Ben sizleri gerçekten çok seviyorum. Yaradılanı Yaradan'dan ötürü seviyorum. Demokrasi halkla bütünleşme işidir. Siyasetçi mütevazı olacak, halkına afra tafra yapmayacak. Bize tevazu yakışır."

Başbakan Erdoğan, belediye başkanı gösterilmediği için partiden istifa edip başka partiye geçen belediye başkanlarını eleştirdi.

Konuşmasında Şanlıurfa belediye başkanını kast eden Erdoğan, "Demokraside şuna inanacağız. Koltuğa yapışmak yok. Demokraside saltanat yok, krallık yok, padişahlık yok. Hepsi geride kaldı. Demokrasi demek mühür milletin elinde demektir. Kimse ama kimse seçimle geldiği seçimle geldiği bir makamı sürekli kalınacak bir yer görmemeli. Türkiye'nin bazı şehirlerinde eski başkanlarla devam ediyoruz. Bazılarını değiştirdik. Siyaset takım oyunudur. Bireysel olarak yapılmaz. Tek başına yapmaya kalkarsanız o zaman yaya kalırsınız. O ile de hizmet veremezsiniz." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Yani seni belediye başkanı yaparken AK Parti güzeldi, şimdi neden rahatsız oluyorsun. Adama sormazlar mı şimdi sen tek başına aday oldun yarın belediyede grubu kiminle oluşturacaksın. Eski gücünü nerede bulacaksın. Ben inanıyorum ki benim Şanlıurfalı kardeşim bu oyuna gelmeyecek. Ben seçimi tek başına kazanacağım kazandıktan sonra AK Parti'ye geçeceğim. Yok böyle bir şey. Biz yolumuza devam ederiz. Kimse benim milletimin aklıyla alay etme hakkını kendinde görmesin."

cihan



Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,069 µs