En Sıcak Konular

Soros'tan yatırımcıya önemli tüyo!

6 Mart 2009 18:24 tsi
Borsa sihirbazı George Soros’la birlikte Quantum fonunu kuran Jim Rogers, yatırımcılara paralarını nereye yatırmaları konusunda tüyolar verdi...

Borsa sihirbazı George Soros’la birlikte Quantum fonunu kuran Jim Rogers, yatırımcılara emtia borsalarına yatırım yapmalarını öneriyor

Gelecek on yılın en çok getiri sağlayacak olan sektörün tarım olacağına işaret eden Rogers yatırımcılara bu alanda yatırım yapmalarına tavsiyelerde bulunuyor.

Rogers, Bussines Week dergisinin Amerikan edisyonunda yer alan haberde “Yıllarca tahvillere yatırım yapanlar kazandı, ancak devir değişti, artık borsa simsarları taksici olacak. Aklını kullanan da traktör kullanmayı öğrenip çitçiliğe başlasın. Çünkü bundan sonra tarım sektörü yükselen değer olacak. Artık sıra çiftçilerin Lambhorgini kullanmasına geldi ” dedi.

ABD hükümetinin krize karşı aldığı önlemleri de eleştiren Jim Rogers, Başkan Obama ve ekibinin krizle başa çıkacak nitelikte olmadıklarını söyledi.

Rogers’in görüşüne göre, Obama’nın krizin çıkmasında sorumlu olanlara, krizle mücadelede görev vermesi durumu daha da vahim hale getiriyor. Rogers, Amerika’daki krizle mücadele ekibinin tek kaygısı, 300 milyon Amerikan vatandaşını değil,  Wall Street’teki ekip arkadaşlarını kurtarmak olduğunu söylüyor. ABD bankalarının kriz patlak verdiğinde içinde bulundukları durumu bildiklerini söyleyen Rogers, hükümetin, yardım yerine bankaların iflas etmesini bırakması gerektiğini söylüyor.

Bankaların yıllarca aşırı kâr ettiklerini ve bu dönemde bankaların işin ehli olmayan yöneticilere yaklaşık 50 milyar dolar prim dağıttığını söyleyen Rogers “  Meryll Lynch’in başkanı Stan O’Neal’a şirketi batırmasına rağmen 150 milyon dolar ikramiye verildi. Fannie Mae başkanı Franklin Raines, şirket muhasebesini Enron’dan daha kötü yönetiyordu.

Başka hangi finansal sistem, dolandırıcı başkanların milyonlarca dolar kazanmasını sağlıyor.” dedi.Ekonomik krizin başta Çin ve ABD olmak üzere birçok ülkede sosyal patlamaya yol açacağına dikkat çeken Rogers, yüksek miktarda para basılmasının da ABD’de enflasyonu patlatacağını iddia etti.

haber7



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,026 µs