En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nu terleten soru

6 Mart 2009 17:38 tsi
Kılıçdaroğlu'nu terleten soru CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kılıçdaroğlu bir medya mensubunun su fiyatı ile ilgili sorusu karşısında zor anlar yaşadı.

“İstanbul’un suyunun pahalı olduğunu söylemişsiniz. Ve yolsuzlukları da ona bağlamışsınız. İstanbul'un suyunun metreküpü kaç para?”

Seçim çalışmaları için Şile'ye gelen CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu bu beklenmedik soru karşısında ne diyeceğini şaşırdı.

“İstanbul’da şimdi ön ödemeli su sayacı kullanılıyor ve bakım parası alınıyor. Şu soruyu soruyorum ve lütfen Kadir Topbaş'a sorun. Ön ödemeli sayaçlarda bakım parası niçin alınıyor? Ve bu para az bir para değil. Bu parayı eğer birisi alıyorsa o zaman ikinci soruyu soralım. Bu ön ödemeli su sayaçlarının garantisi yok mu? Mademki belli bir süre bakım garantisi veriliyor. O zaman vatandaşlardan niçin 39 liraya varan para alıyorlar?”

Oysa gazeteci bu açıklamaları yapan Kılıçdaroğlu'na pahalı diye şikayet ettiği suyun metreküp fiyatını sordu. Soruyu cevapsız bırakan CHP'li aday, ısrarlara rağmen teşekkür etmekle yetindi.

Muhabir: Peki metreküpü kaç para pahalı dediğiniz suyun?

Kılıçdaroğlu: Teşekkür ederim, teşekür ederim...

Bu sıkıntılı durumdan güçlükle çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, Şilelilerle tek tek tokalaşarak bozulan moralini düzeltemeye çalıştı.

CHP adayı Şile'de herkesi şaşırtan bir de ziyaret gerçekleştirdi. Seçim otobüsünden partisinin koordinasyon merkezini açmak için inen Kılıçdaroğlu, kendi seçim bürosu yerine bir anda caddenin karşı tarafında bulunan Saadet Partisi'ne ait seçim bürosuna yöneldi.

Saadet Partisi’ni de bu yarışta görmek bizi mutlu ediyor. Diğer partileri de görmek mutlu ediyor. Çünkü demokrasi insanların farklı düşüncelerini halka anlatma rejimidir.

Bu sözlerle başlayan sohbet bir anda son günlerin tartışmalı konusu Osmanlı'ya uzandı. Saadet Partisi Şile belediye başkan adayı Mehmet Belen ile Kılıçdaroğlu'nun arasında geçen Osmanlı sohbetinin ardından CHP adayı partisinin seçim koordinasyon bürosunu açtı.

Kılıçdaroğlu'nun gittiği her programda yanında yer alan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in yaşadığı son gerginlikten sonra Şile'ye gelmemesi dikkatlerden kaçmadı.



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,175 µs