suyumuza göz diktiler! | " /> suyumuza göz diktiler! | "/>

En Sıcak Konular

Şimdi de suyumuza göz diktiler!

6 Mart 2009 15:57 tsi
Şimdi de suyumuza göz diktiler! Uluslararası para fonu IMF'nin yeryüzünün gelecekteki petrolü olan suyun gelişmekte olan ve gelişmemiş ülkelerde özelleştirilmesi için düğmeye basması, suyun hak olduğunu bilen ve bu hakkı savunan insanların tepkisini çekmeye devam ediyor...

Onurkan Avcı / Birgün

Dünya'da 1 milyarı aşkın insanın temiz içme suyuna ulaşamadığı gerçeğini gerekçe göstererek, bu sorunu çözme iddiasıyla gerçekleştirilen Dünya Su Forumları suyun ticarileştirilmesine önayak olmasıyla tepki çekmeye devam ediyor. Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu üyeleri İstanbul Maslak Çevre İl Müdürlüğü önünde yaptıkları açıklamada, global sermaye güçlerinin su hakkını gasp etmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

SUYUN TİCARİLEŞTİRİLMESİNE HAYIR
Platform adına söz alan Şenay Elhüseyni, IMF'nin yaptığı borç anlaşmalarında 'su özelleştirmelerini yapmak ve suyun tam maliyetle dönüşümünü sağlamayı' şart koşmasına dikkat ederek, yakın zamanda düzenlenecek olan 5. Dünya Su Forumu'nun piyasacı yaklaşımları çözüm olarak sunduğunu belirtti.
Global krizin dünyadaki işsiz ordusunun sayısını bu kadar arttığı bir dönemde 'uluslararası su patronlarının' ağırlanması için 17.5 milyon Euro kaynak ayırıldığına işaret eden Platrorm sözcüsü, "Görevi çevre ve ormanı korumak olan Çevre ve Orman Bakanlığı ile halkın su hizmetini yapmakla yükümlü İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ona bağlı çalışan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi(İSKİ) görevlerini yapmak yerine su havzalarımızı, derelerimizi, göllerimizi özelleştirip asıl sahiplerine parayla satmak için bir araya gelen Dünya Su Forumu'na ev sahipliği yapma görevi üstlenmiştir." diyerek aradaki çelişkiye dikkat çekti.

15 MART'TA SUYUMUZ İÇİN
Platform olarak Emparyalistlerin sularını metalaştırdıkları Gana, Hindistan, Ekvador gibi ülkelerde yaşananların Türkiye'ye dayatılmasına sessiz kalmayacaklarını söyleyen Elhüseyni, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Suyumuza, yaşamımıza el koymak için gelenlerin planlarını boşa çıkartacağız. Biz, temel bir hak ve halkın ortak malı olan suyun piyasa malı olması gerektiğini söyleyenlere; sulama kanallarımıza, evlerimize, okullarımıza kontörlü sayaç takmaya çalışanlara; sularımızı, havzalarımızı kirleterek ekosistemi bozanlara; sanayi atıklarıyla zehirlenmiş suların temiz olduğunu söyleyerek halkın sağlığıyla oynayanlara; halkı su tasarrufuna zorlarken temiz suyu şirketlere sınırsız olarak kullandıranlara; suyun üstün kamu yararı özelliğini yok sayarak bir kar amacı kavramına dönüşmesinin aracı olan Dünya Su Forumu'na karşıyız! Bu kararlılığımızı hep birlikte haykırmak için 15 Mart'ta İstanbul Kadıköy İskele Meydanı'nda yapacağımız eyleme tüm halkımızı bekliyoruz."
Açıklamaya katılan Birlikte Başarabiliriz Platformu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akın Birdal, "Platformu gönülden destekliyor ve açıklananların hepsine katılıyorum. Bu konunun TBMM'ye taşınması ve doğru kararın çıkması için çalışacağım" derken, yine Platforma destek veren ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Alper Taş, bütün insanların ortak hakkı olan suyun, kapitalizmin aracı haline getirilmesine karşı çıkacaklarının altını çizdi.



Bu haber 832 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,451 µs