En Sıcak Konular

Gökçek'ten sahte fatura iddiası

6 Mart 2009 13:44 tsi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP hakkında çeşitli iddialarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Genel Merkezi'nin sahte fatura düzenlendiğini iddia ederek, "Çankaya Belediyesi'nin dağıttığını iddia ettiği ve dağıtmadığı bayraklar için CHP Genel Merkezi'nde sahte belge düzenlendi. Eğer bu belgeyi bulamazsanız basın mensuplarına yayınlamak şartıyla vermeye hazırım" dedi.

AK Parti'nin Çankaya Belediye Başkan adayı Bülent Akarcalı'nın projelerini anlattığı toplantıya katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP hakkında çeşitli iddialarda bulundu.

Çankaya Belediyesi'nin bayrak dağıtım işinde yolsuzluk yaptığını öne süren Gökçek, "CHP ile ilişkisi olan bir CHP'li Çankaya Belediye Başkanı'nın dosyasında neler var. CHP Genel Merkezi'nden Çankaya Belediyesi'ne sahte bir belge verildi mi verilmedi mi? Çankaya Belediyesi'nin dağıttığını iddia ettiği ve dağıtmadığı bayraklar için CHP Genel Merkezi'nden sahte belge düzenledi mi düzenlenmedi mi? Eğer bu belgeyi bulamazsanız yayınlamak kaydıyla ben bu belgeyi size vereyim" dedi.

Ankara'da MHP'nin oylarının yükseldiği iddialarını sert bir dille yalanlayan Gökçek, bir siyasetçinin en fazla 5 puan alacağını ifade ederek, bir belediye başkan adayının bir seferinde 50 puan almasının yeryüzünde görülmediğini söyledi.

Gökçek, MHP'li Mansur Yavaş ile ilgili anketlerin son derece düşük çıktığını iddia ederek, şöyle konuştu:

"Mansur Yavaş'ın üste geçmesi sözkonusu değil. Mansur Bey'le ilgili yapılan anketlerde son derece düşük çıkıyor. 17 olan rakamın yüzde 45'lere çıkması için Mansur Bey'in her gün oylarını 1.5 puan artırması gerekir. Bu fiilen mümkün mü, mantığına yatıyor mu? Bir seçimde en fazla oy alınabilecek seçim propagandası, bir kişinin oyunun 4 veya 5 puandır. Hiçbir şekilde ne yukarı çıkar ne aşağı iner. Sayın Karayalçın'ın oyları şu anda 30 civarında. Seçime kadar Karayalçın, 25'lere kadar düşecek. Bir siyasi mücadelenin içinde istediğinizi yapın bir siyasal partiden fazla ya 5 puan çıkar ya 5 puan iner. İnsanlar hayallerle uğraşmasınlar. Böyle bir şeyin imkansız olduğunu tüm kamuoyu biliyor. İnsanları hayalle uyutmanın anlamı yok. Ben bugün yüzde 55 oy oranına geldiysem ilk seçimde yüzde 27 oy aldım, ikinci seçimde yüzde 34 oy aldım, böyle geldim çıktım. AK Parti'nin de yükselişine bakın. Yüzde 34'lerden başladık, yüzde 47'lere geldik. Bir seferinde 50 puan yeryüzünde görülmüş değil."

Dün akşam Ankara'da ülkücü gençlerle biraraya geldiğinin hatırlatılması üzerine 400 ülkücü arkadaşın kendisini desteklemek için bir toplantı yaptıklarını söyleyen Gökçek, "Dün akşam ülkücü genç arkadaşlar düğün salonunda bir toplantı düzenlediler. Bu arkadaşlarımız içerisinde Ülkü Ocakları'na başkanlık yapan, geçmiş yıllarda başkanlık yapan ve üniversitelerde temsilci durumunda bulunan 400 arkadaşımız bu seçimlerde CHP'ye karşı beni destekleyeceklerini bildirdiler. Bu çok açık bir destekti. Bu akşam yine Mamak'ta ikinci bir destek gelecek. Ülkücü arkadaşların, Karayalçın'ın 'Biz birleşerek geleceğiz' sözüne karşı 'Biz de birleşerek Gökçek'i destekleyeceğiz' sözleri beni çok mutlu etti. Milliyetçi muhafazakar bir ittifakın büyükşehirde kurulmuş olması, 99 yılında olduğu gibi ülkücü arkadaşların bana destek vermesi beni çok mutlu etti. Kesinlikle Ankara'nın CHP zihniyetine teslim edilmemesi gerekir. İnşallah ülkücü arkadaşların bu desteği devam edecek" diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı mahkemeye verdiğini kaydeden Gökçek, iftiralar için televizyonda yanıt vermeyeceğini söyledi.

İftiralar için cevapların melihgokcek.com.tr adresinde iftiralar bölümünden alınabileceğini belirten Gökçek, Vural'ın bütün iddialarını internet sitesinde yayınlandığını söyledi.

"Baronların seçim kampanyasını iftira üzerine kurmaya karar verdi" diyen Gökçek, "Biz onların oyunlarına gelmeyeceğiz, lütfen projelerimizi sorun. Projelerle ilgili bize hiç soru sormuyorsunuz. Ankaralılar bizim yapacağımız projelere oy verecek. Karşımdaki adayların hiç projeleri yok. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin devam ettirdiği projeleri bitireceğiz diyorlar. Oktay Vural'ın söyledikleri bir iddia, bir yalan. Yalanın peşinde koşuyorsunuz, belgenin peşinde koşmuyorsunuz" şeklinde konuştu.


timeturk



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,589 µs