En Sıcak Konular

Oy kullanacaklar bu belgelere dikkat !

6 Mart 2009 13:34 tsi
YSK Başkanı Muammer Aydın, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde, oy kullanmak için geçerli sayılacak belgeleri sıraladı. Belgelerden birini ibraz edemeyen seçmen oy kullanamayacak.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) Muammer Aydın, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde, TC Kimlik Numarası taşıyan; nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlilik cüzdanı, sürücü belgesi gibi belgelerle oy kullanılacağını bildirdi.

Aydın, ''29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak mahalli idareler ile mahalle muhtarlıkları ve ihtiyar heyetleri seçimlerinde sandık kurullarının görev ve yetkilerini gösterir genelge'' ile seçimde uygulanacak işlemler, oy verme şekilleri, şikayet ve itirazlar ile bunların incelenmesi usullerinin belirlendiğini anımsattı.

Seçmenin TC kimlik numarasını taşıyan; nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, sürücü belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oyunu kullanabileceğini belirten Aydın, bu belgelerden birini ibraz edemeyen seçmenin oy kullanamayacağını ifade etti. Aydın, belediyeler ile köy veya mahalle muhtarlarınca düzenlenip onaylanan kimlik belgelerinin seçmenin kimliğinin tespitinde geçerli olmadığını da bildirdi.

Muammer Aydın, sayılan kimlik belgeleri bulunmayan ceza infaz kurumları ve tutukevindeki taksirli suçlardan hükümlü bulunanlar ile tutuklu seçmenler için cezaevi idaresince verilmiş belgenin, kimlik yerine geçeceğini kaydetti.

Sayılan belgelerden TC Kimlik Numarasını taşımayanlara itibar edilmeyeceğini belirten Aydın, seçmen bilgi kağıdını gösteremeyenlerin, TC Kimlik Numarası taşıyan geçerli kimlik belgeleri ile oylarını kullanabileceklerini ifade etti.

Bu seçimde, yapılan yasal değişikliğin ardından ilk kez parmaklar boyanmayacak.

aa



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,906 µs