gizli servis! | " /> gizli servis! | "/>

En Sıcak Konular

Avrupa Birliği'ni karıştıran gizli servis!

6 Mart 2009 11:06 tsi
Avrupa Birliği'ni karıştıran gizli servis! Gizemli İrlandalı işadamı Atlantik İttifakı'nı çökertecek mi?

Duygu Leloğlu / Sabah

AB'nin milyarder belalısı

Hem Brüksel'de boy gösteriyorsanız, hem de Avrupa Birliği'nin karşıtıysanız işiniz zor! İngilizler geleneksel olarak 'AB kuşkucuları' olarak bilinirler. Ama biz Brüksel'de onları 'adalı' olarak kabul ettik. Bir de AB'nin nasırına basmaya çalışanlar var ki, onların işi zor. 39 yaşında bir mülti-milyarder! Şu günlerdeki tek takıntısı 'AB'. 'Declan Ganley' adındaki zat, AB'nin belalısı! Brüksel onu, AB'nin 'nasıl olsa kazanırız.' diye düşündüğü, Birlik içinde reformlar öngören Lizbon anlaşmasının yürürlüğe girmesine ilişkin İrlanda'da geçtiğimiz yıl yapılan referandumun şok edici sonuçlarından hemen sonra tanıdı. AB çevreleri önce, referandumda 'hayır' oyunu veren İrlandalılara karşı, 'AB'den şu ana kadar toplam 40 milyar euro para aldılar. Şimdi de bize yüz çeviriyorlar.' suçlamasını getirdiler. Sonra da 'Lizbon'a Hayır' kampanyasını 'başarıyla' yürüten bu ünlü işadamının tepesine bindiler. İrlanda, Lizbon konusunda nasıl ikna edilmeliydi?

AB bu sorunun cevabını düşünedursun, Avrupa Parlamentosu'nun Yeşiller Grubu Eş Başkanı Kızıl Dany lakaplı Daniel Cohn Bendit, Ganley'a karşı bir bomba patlattı. Cohn Bendit, ABD'nin gizli istihbarat servisi CIA'nın İrlanda'nın Lizbon'u reddetmesine parmağı olduğu suçlamasını getiriyordu. Bu iddiasının kaynağını Ganley'nin ABD'nin savunma ve istihbarat servislerinin kuklası olduğu hipotezine dayandırdı. Spekülasyonlara göre Ganley'nin 'Rivada Network' adındaki telekom şirketinin ABD ordusu ile 200 milyon euro tutarında kontratı bulunuyor. CIA iddiaları şiddetli bir şekilde yalanlayadursun, Avrupa Parlamentosu konuyu gündemine taşıyarak, bu konuyu araştırmaya başladı. Onlar konuyu takip ederken, bu gizemli İrlandalı işadamı yılmadı. Bu sefer de AB'ye karşı savaşını Dublin'den Brüksel koridorlarına taşıdı.

AB'NİN PARASIYLA, AB KARŞITLIĞI YAPMAK...

Ganley'in Brüksel'e gelmekteki amacı, 'AB parasıyla, AB karşıtlığı' yapmaktı. Bunun için AB karşıtı kampanyasının temel taşı olan 'Libertas' adlı siyasi hareketini 'Pan Avrupa Partisi' yapmak üzere adımlar attı. Bu yolla AB'den 200 bin euro mali yardım alacak ve Lizbon karşıtı kampanyasına devam edecekti. Önce bürosunun merkezini Brüksel'e, AB binalarının yanıbaşına taşıdı. Sonra 'Libertas'ı AB Partisi yapabilmesi için gerekli olan 7 üyeyi buldu. Çünkü AB kurallarına göre, bir siyasi hareketin bu statüyü kavuşabilmesi ve mali yardım alabilmesi için üyeleri, 27 ülkenin en az dörtte birini oluşturması gerekiyordu. Ancak Ganley'nin evdeki hesabı çarşıya uymadı. Bulduğu 7 üyeden biri olan Estonya Parlamentosu'nun Liberal Parti üyesi Igor Grazin, son anda caydı. Grazin, hiç bir zaman Libertas'ın listesinde imzası olmadığını söyledi. Ancak söylentilere göre Avrupalı Liberaller, Estonyalı Parlamenter'e imzasını geri çekmesi için baskı yapmışlardı. Bu gelişme üzere Avrupa Parlamentosu, 'Libertas'ın mali yardımdan yararlanamayacağı kararını verdi. Ganley yine de canla başla çalışmaya devam ediyor. AB'yi, 'libertas.com' adlı internet sitesinden sürekli bombalıyor. Kaleminden de AP'ye karşı öfke fışkırıyor. Son olarak AP'yi, 'Biz ekonomik krizdeyken, Parlamenterler lüks içinde yaşıyor. Son olarak vatandaşların vergileriyle dokuz milyon euro tutarında jimnastik salonu ve havuz yaptırıyorlar.' diyerek suçladı. Ama aynı ekonomik kriz, İrlanda'da 9 Mayıs'ta İrlanda'da Lizbon'a ilişkin yapılacak ikinci referandumun sonuçlarını bu sefer değiştirecek gibi görünüyor. Çünkü bu mülti-milyarderin paraları, kriz yüzünden ekonomisi batma noktasına gelen İrlandalıları kurtarmaya yetmiyor. Krizden ciddi zarar gören İrlanda halkı sonunda AB'yi kurtarıcı olarak görmeye başladı.



Bu haber 1,302 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,396 µs