En Sıcak Konular

Atabeyler'in yönü Ergenekon

6 Mart 2009 11:03 tsi
Atabeyler Grubu'na yönelik açılan ve aralarında 2 emniyet müdürü, 2 subay ve 2 astsubayın da bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Atabeyler Grubu'na yönelik açılan ve aralarında 2 emniyet müdürü, 2 subay ve 2 astsubayın da bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasına, tutuksuz sanıklar Murat Eren ve İsmail Binici ile sanık avukatları katıldı. 
 
 
 
Mahkeme başkanı Hasan Şatır, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından davayla ilgili istenen belgelerin onaylı suretlerinin gönderildiğini belirtti. Şatır, Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne yazılan müzekkereye ise cevap gelmediğini bildirdi. Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan, müzekkerenin cevabının beklenmesini isterken bazı sanık avukatları, cevabın beklenmesinden vazgeçilmesini, dosyanın mevcut durumuna göre hüküm kurulmasını talep etti.

Duruşma, müzekkerenin akıbetinin sorulmasına karar verilerek, ertelendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, Ergenekon soruşturması kapsamında 'Atabeyler Grubu' dava dosyasını Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden istemişti. Yerel mahkeme de Ergenekon soruşturması kapsamında 'Atabeyler Grubu' davası ile irtibatlı olay ve eylemlerle ilgili belgeleri İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nden talep etmişti.

Zaman
 



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,692 µs