En Sıcak Konular

Bakan Günay'dan 'last minute' yorumu

6 Mart 2009 10:56 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın Davos´taki çıkışı ile milyarlarca dolar versek yapamayacağız bir tanıtım yaptık'' dedi.

Muğla ve ilçelerinde AKP seçim büroları ve teşkilatlarını ziyaret etmek amacı ile dün akşam Bodrum'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay konakladığı otelde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Günay, Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Ehud Olmert'e yaptığı çıkışı saniye saniye izlediğini belirterek, ''Önce eyvah dedim, ardından yurtiçi ve yurtdışından gelen tepkileri almaya başlayınca, olayların gelişimini izleyince, Başbakan'ın çıkışının ne kadar doğru olduğunu anladım. Davos çıkışı tamamen insani duygularla yapılan bir çıkıştı. Başbakan Davos ile Ortadoğu'da efsane haline geldi. O anda Başbakan'ın yerinde kim olsa aynı şeyi yapardı. Rusya ve Ukrayna'dan sonra bu yıl Ortadoğu ülkelerinde tanıtımı arttırıp oradan turist çekmeyi beklerken Başbakan'ın ani Davos çıkışı İsrail dahil birçok Ortadoğu ülkesinde Türkiye'ye sempati duyulmasını sağladı. Milyarlarca dolar versek yapamayacağız tanıtımı yaptık. İsrailliler önce tepki gösterse de bunun insani bir çıkış olduğunu sonradan anladılar ve turizmde işler yoluna girdi''

 

LAST MİNUTE

 

Günay, 2008'e oranla bu yılın ilk üç ayında ve rezervasyonlarda küresel kriz doğrultusunda duraksama yaşandığını, ancak morallerin bozulmadığını kaydetti. Günay, ''Şu anda erken rezervasyonlarda bir gerileme görülüyorsa da, Haziran ayından itibaren last minute (son dakika) turları ile ilk aylarda yaşanan açığı mutlaka kapatacağımızı düşünüyorum. Geçen yıl dünya ortalamasının üzerinde turist artışı sağlayan ülkeyiz, bu yıl da aynı artışı sağlayacağımıza inanıyorum. Çünkü turizmde en iyi kaliteyi, en iyi tesiste, en iyi ücrete veren ülkeyiz. 2008'de 26 milyon turisti hedeflemiştik o rakamı aştık. Tanıtımlarda ve uzun vadeli turizm stratejilerini hayata geçirmede yakaladığımız başarı sayesinde 2003'de ülkemize 12-13 milyon turist gelirken bu rakamı altı yıl içerisinde 26 milyonun üzerine çıkarmayı başardık'' dedi.

 

Kıyıların uzun vadeli palanlamanının gelecek birkaç yıl içinde hayata geçirileceğini kaydeden Günay, ''Sadece mavi yolculuğun yapıldığı değil ülkemizin tüm kıyılarını, koylarını, tarihini, doğasını korumak için acilen koruma amaçlı planlar yapmak durumundayız. Şimdiye kadar yaptığımız tüm planlamalarda bu amacı ön planda tuttuk. Yani koyların tahsise açılacağı, yağmalanacağı, ranta yönelik planlama yapıldığı doğru, değil gerçekleri yansıtmıyor'' dedi.

 

'BODRUM'A GELİNCE DEHŞETE DÜŞÜYORUM'

 

AKP'nin Bodrum Belediye Başkanı Adayı şehir plancısı Emre Saraçbaşoğlu'nu gazetecilere tanıtan ve başarılar dileyen Günay, Diyarbakır, Hatay ve İskenderun mitinglerinden sonra AKP'nin 29 Mart seçimlerinde çok az yanılma payı ile yüzde 45 civarında oy alacağına inandığını söyledi.

 

Türkiye'nin dünya turizminde en iyi sekiz ülkeden biri, Bodrum'un ise dünyada bir numaralı marka olduğunu ifade eden Günay, ''20 yıldır Bodrum'a gidip geliyorum, katı atık sorununu çözemeyen, elektrik, su, kanalizasyon ve alt yapı sıkıntıları devam eden, hala vahşi depolama ile çöplerini doğaya bırakan Bodrum gerçekten çok zaman kaybetti. Bodrum'un bu halini görünce çoğu zaman dehşete düşüyorum. Alt yapı yatırımları için yardım etmek amacıyla yeni imar plan ve tadilatları, revizyonları yaptık ve hayata geçirmeye çalıştık. Bu kez de mahkeme kararı ile planlar durduruldu. İşte Bodrum bu yüzden çok zaman kaybediyor. Bodrum olması gerekenden otuz yıl geride kaldı. Bodrum´un güzelliklerini korumak, gelecek nesillere aktarmak didişmeyle kavgayla değil diyalogla olur. Ancak Bodrumlular sorunları aşmak için merkezi hükümetle, ilgili bakanlıkla anlaşmaya varmak yerine, sürekli mahkemelere giderek sorunları aşmaya çalışıyor. Böyle olunca da hizmet götürülemediği gibi her üç beş yılda yeni planlar yapılmak zorunda kalınıyor'' dedi.

hurriyet



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    15,629 µs