En Sıcak Konular

Sezer'in marifetleri bir bir çıkıyor!

6 Mart 2009 09:38 tsi
Sezer'in marifetleri bir bir çıkıyor!
10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde gerçekleştirilen fişlemeler, çete operasyonlarında gözaltına alınan isimlerde çıkıyor.

Konya'daki Okyanus operasyonunda tutuklanan Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan'ın evinde üniversite öğretim üyelerine ait kişisel bilgilerin yer aldığı bir fişleme dosyası ele geçirildi. Okudan, belgelerin kendisine Sezer döneminde Köşk'te görevli bir arkadaşı tarafından gönderildiğini söyledi.

Aynı dosya daha önce de Ergenekon'un tutuklu sanıklarından Türk Ortodoks Kilisesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol'un evinde bulunmuştu.

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında Sevgi Erenerol'da yapılan aramada 'SELÇUK29/05/2005' adlı 24 No'lu CD'de Konya Selçuk Üniversitesi öğretim üyelerinin kişisel bilgilerinin yer aldığı bir fişleme dosyası ele geçirilmişti. İçinde yüzlerce üniversite hocasına ait kişisel bilgilerin yer aldığı 51 sayfalık fişleme dosyası, Ergenekon davasının 64. klasöründe yer almıştı. "Türkiye'de Kamu Kurum ve Kuruluşlarını Ele Geçirme, Milli Dirençleri Kırma Faaliyetleri Bağlamında Karşı Stratejiler-Dayandıkları İşbirlikçi Yapılanmalar ve İlişki Ağı: Vakıa Analizi Olarak Konya" adlı dosyanın bir benzeri, Konya'da gerçekleştirilen Okyanus operasyonunda Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'da ele geçirildi. Okudan, polis sorgusunda Selçuk Üniversitesi öğretim üyelerine ilişkin iddialar içeren tablo ve çeşitli ihbar niteliği taşıyan yazıların Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde bulunan sevdiği bir tanıdığı tarafından kendisine gönderildiğini söyledi. Edinilen bilgilere göre, Okudan, Ergenekon dosyasında Erenerol'da ele geçen belgelerle kendisindeki belgelerin benzer olduğunu internette yayınlanan iddianamede okuduğunu ifade etti. Buna çok şaşırdığını anlatarak, Erenerol ile herhangi bir ilişki ve irtibatının olmadığını savundu. Erenerol'un kendisi hakkında niçin bu şekilde bir bilgi toplama gereği duyarak Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne gönderdiğine anlam veremediğini belirten Okudan, Silivri'deki davaya ilerleyen süreç içinde üniversite olarak müdahil olmayı düşündüklerini ifade etti.

Geçen yıl kasım ayında yapılan Okyanus operasyonu kapsamında aralarında Okudan'ın da bulunduğu 16 kişi tutuklanmıştı. Silivri'de İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde görev yapan Prof. Dr. Tacettin Uzun, Prof. Dr. Hüsamettin Erdem, Doç. Dr. Hidayet Işık ve Prof. Dr. Sami Karahan davaya müdahil olmak için başvuruda bulundu. Davanın 53. duruşmasında müdahillik talepleri kabul edilmişti.

zaman



Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,112 µs