Kılıçdaroğlu'na jest! | " /> Kılıçdaroğlu'na jest! | "/>

En Sıcak Konular

Bakan Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na jest!

6 Mart 2009 09:04 tsi
Bakan Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na jest! Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik yaklaşan seçimden TRT Şeş'e kadar çeşitli konularda Adem Yavuz Arslan'a çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte açıklamaların satır başları...

İstanbul’da cemevinin yıkılmaması için çok uğraştığını söylen Çelik, “Kılıçdaroğlu cemevi için geldi. Okul arsasını verdim” dedi.

Tüm Türkiye'nin partisiyiz

AK Parti'nin Türkiye partisi olmasının ispatı budur. 81 ilden vekil çıkartabilen tek parti. Temsil gücünüz yoksa nasıl ülkeyi idare edeceksiniz. Vekiliniz olmayan yerlerin nasıl temsilcisi olacaksınız? AK Parti merkez partisi değildir diyorlar. Etnik ya da ideolojik partiler birleştirici, bütünleştirici olmazlar. Kürtçülüğ de Türkçülüğe de uzağız. Biz anayasal vatandaşlık ekseninde herkesi kucaklıyoruz.

MHP-DTP birbirini besliyor

Milli İrade AK Parti'de tecelli ediyor. 50'de DP'de, 65'te AP'de 83'te ANAP'ta ve 2002'de AK Parti'de tecelli etti. Partiler ideolojik kaldığı sürece alacakları oy bellidir. Emine Ayna "Bizimle MHP'nin arasını açmaya çalışıyorlar. Rakibimiz AKP'dir" diyor. DTP- MHP birbirini besliyor. DTP Kürtçülük yaptıkça MHP yükseliyor. MHP etnisiteye vurgu yaptıkça DTP yükseliyor. DTP Ankara'da Karayalçın'ı destekliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu istedi

Birkaç yıl önce Kağıthane'de bir okul arsasında cemevi inşa edilmiş. Kemal Kılıçdaroğlu ile bana geldiler. Normalde yıktırmamız lazım. Çünkü okul arsasında. Cemevi küçük. Yetkimi kullanıp imar tadilatı yaptırdım. Orayı okul arsasından çıkartıp Cemevi'ne verdik. Geniş geniş kullanıyorlar.

Soyadını Türk yapınca...

Birlik beraberlik için birinin diğerine dönüşmesine gerek yok. Soyadını Türk yapınca Türk olmuyor. Aynılaşmak gerekmiyor. 1 Mayıs ve Nevruz'un da bayram olmasında sakınca görmüyoruz. Ama bizde şöyle bir sorun da var. Çok bayramımız var ve her etnik ya da dini grubun önemli günleri var. Çerçeve çizilmeli.

Saadet’in tavrı

Urfa'da Fakıbaba mazlumu oynuyor. Fakat bizim prensiplerimiz var. Biz takım oyunu oynarız. Valiyle, vekille, il başkanıyla, herkesle iyi geçineceksiniz.

Saadetin tavrı 'komşunun evi yansa da benim yumurtayı pişirsem' tavrıdır. Küskünlerle bir yere varılmaz, bu güne kadar kimse varamadı.

MHP ve Gökçek

Ankara'da sol Karayalçın'da birleşti. MHP'lilerin de sağduyulu davranıp Melih Gökçek'e destek vermesi lazım. Saadet ve MHP aleyhine yıllardır yayın yapan gruplar bu iki partiyi pohpohluyorlar.

Erivan radyosu dinleyerek büyüdük

TRT'nin Kürtçe yayını aslında yıllar önce başlamalıydı. Bizim çocukluğumuzda herkes Erivan radyosunu dinlerdi. Çünkü bir Kürtçe ya da Türkçe türkü söylerdi. Ardından da propagandaya başlardı. 1965'ten bu yana böyleydi. PKK, uzun yıllar ekilen tohumların filizlenmesidir. Okuma yazma oranı yüzde 40'ın altındaydı. Vatandaş Türkçe bilmiyordu, hâlâ bilmeyenler de var. Kürtlere, Kürt olduklarını söylemek, dillerini öğretmek memleketi bölmez. Aksine güçlendirir. İngiltere de 2 dillilik vardır. Herkes kendi dilini öğrenir, ama bir yere gelmek istiyorsa o ülkenin hakim dilini iyi seviye de bilmek zorundadır.

Bölgeyi şeffaf devletle tanıştırdık

Doğu ve Güneydoğu'da tüm illerde iddialıyız. 99'da DTP 9 il aldı. 2004'te 5 ili geri aldık. Batman'da seçime giremediğimizden alamamıştık. Bu kez Batman'ı alırız. Şırnak'ta tablo lehimize. Burada temel nokta şu. AK Parti olarak DTP'nin önündeyiz. Yani bölgenin partisi aslında biziz. Halk ırkçı olmadığımızı biliyor. AK Parti iktidarında bölge insanı şefkat devletiyle muhatap oldu. Niye Güneydoğu'da CHP yok? Çünkü bölge halkı CHP'yle MHP'yi ayrı görmüyor. Hatta MHP'den bile daha şoven görüyor. CHP'yi statükonun temsilcisi olarak görüyor. Zorla, baskıyla kimsenin oyunu değiştiremezsiniz. Mezrada belki başarırsınız ama merkezde, sandık güvenliği sağlanmış her yerde insanlar özgür iradesiyle oyunu kullanır. DTP'nin kalesi sayılan yerde yüzde 50 oy aldık. Gizli oy güvenliği sağlandığında bu kez üstüne bile çıkarız.

İsrail mallarına boykot çağrım yok...

Son günlerde bazı siyasi partiler insafsızca bakanlığımı eleştiriyor. Neymiş İsrail mallarını boykot etmeyin demişim. Benim öyle bir genelgem yok. Gazze konusundaki tavrımızı herkes biliyor. Her önüne gelen bir liste yayınlayıp şunlar İsrail firması boykot edin çağrısı yapıyordu. Biz de Türkiye'ye ait üreticilere, firmalara, yabancı yatırımcılara İsrail firması damgası vurularak , Gazze saldırılarının finansörü olarak itham edilmemesi gerektiğini hatırlattık. İsrailli çevrelerin tüm itirazlarına rağmen Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitim öğretim gören yaklaşık 15 milyon öğrencinin, aynı gün ve saatte, hayatını kaybeden Filistin'deki yaşıtları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunmalarını sağladık. Ayrıca okullarımızda açtığımız Gazze'ye Yardım Kampanyası'nda yaklaşık 20 milyon TL toplandı ve Başbakanlığın bu amaçla açtığı hesaba aktarıldı. Seçim için bazı çevrelerin gerçek dışı ithamlarına itibar edilmemeli.

bugün



Bu haber 360 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,602 µs