En Sıcak Konular

Benzincilere bir ceza da EPDK'dan

6 Mart 2009 08:14 tsi
Maliye Bakanlığı'nın vergi şokuyla sarsılan Doğan Grubu ile BP'ye bir ceza da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) geldi. EPDK Shell, BP ve POAŞ'a ceza yağdırdı.

Maliye Bakanlığı'nın vergi şokuyla sarsılan Doğan Grubu ile BP'ye bir ceza da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) geldi.

Kurum, POAŞ ve BP'ye depolarındaki akaryakıtın 'teknik standartlara uygun' olmaması nedeniyle 250'şer bin TL'lik ceza kesti. EPDK'nın, akaryakıt dağıtım şirketlerinin depolama tanklarına yönelik yaptığı denetimlerin sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Kurum, bir süre önce dağıtım şirketlerinin depolarından benzin, motorin gibi petrol ürünlerinden örnekler aldı. Bu örnekler, akredite laboratuvarlarda analiz edildi. Bazı dağıtım şirketlerinin tanklarındaki ürünlerin, 'teknik kriterleri' (kükürt, oktan gibi) karşılamadığı, standartlara uygun olmadığı belirlendi.

GEREKÇE KRİTERLERE AYKIRILIK
Kurum, aralarında POAŞ, BP ve Shell'in de bulunduğu çok sayıda dağıtım şirketine, "teknik kriterlere aykırı' akaryakıt ikmali yaptıkları gerekçesiyle 250'şer bin TL ceza kesip, adreslerine gönderdi. Kurum yetkilileri, sektöre yönelik denetimlerin aralıksız süreceğine işaret ederek, daha iyi işleyen bir piyasa için sektörün disipline edilmesinin önemine vurgu yaptı. Bazı dağıtım şirketlerinin cezaları yargıya taşıdıkları bildirildi. Maliye de, Doğan Grubu'na 1 milyar TL, BP'ye 474 milyon TL vergi cezası kesmişti.

BP'YE CEZA İNGLİİZ BASININDA
British Petroleum'a (BP) çıkartılan vergi cezası, İngiltere'de dikkat çekti. Financial Times gazetesi,  BP'nin "Bizim için tam bir sürpriz oldu" dediği 474 milyon liralık cezayı değerlendirirken, "Bir ayda ikinci defa Türkiye'nin Maliye Bakanlığı yüz milyonlarca lira tutarında bir vergi cezasını empoze ediyor" diye yazdı. Gazete, bu cezanın Doğan'a 862 milyon TL'lik cezanın hararetli tartışmaları sürerken geldiğine işaret etti.

sabah



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,976 µs