vahim şüphe! | " /> vahim şüphe! | "/>

En Sıcak Konular

Asit kuyuları ile ilgili vahim şüphe!

6 Mart 2009 08:05 tsi
Asit kuyuları ile ilgili vahim şüphe! 
Silopi kuyularının açılması ertelenince iddialar birbirini izlemeye başladı.

Savcılığın yaşanabilecek bir sabotajdan endişe ettiği belirtiliyor. Jandarma, kuyuların bulunduğu bölgeyi 24 saat koruma altında tutuyor. Arazi, bölgede 'BOTAŞ karakolu' olarak biliniyor.

Kazı bölgelerini tespit eden heyette yer alan bir avukat, "Delillerin karartılmasından endişe ediyoruz." diyor. Aynı endişeyi taşıyan başsavcı da, keşif çalışmasını kamera ile kaydettirmişti.

Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Öztürk, genç bir hukuk adamı. Çevresinden alınan bilgilere göre bu süreçte oldukça gerilmiş. Aslında Güneydoğu'da güvenlik güçlerinin adının karıştığı olayları soruşturmak kolay değil. Savcı ve hâkimler çeşitli zorluklarla karşılaşabiliyor. Emekli Korgeneral Altay Tokat iki yıl önce Yeni Aktüel'e verdiği röportajda, şöyle demişti: "Şemdinli'de bakın, benim zamanımda ben de bomba attırdım. Benim meselem mesaj vermek. Batı'dan gelen memurlar, hâkimler işin ciddiyetini anlamıyor. Rastgele dolaşıyorlar, şunu bunu yapıyorlar. Onun üzerine 'şunlar bir hizaya gelsin' diye evlerine yakın iki yere attırdım. Bir musibet bin nasihatten iyidir. Öylece onları eğittim ben."

9 Kasım 2005'te Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen bombalamadan sonra olay yerinde incelemelerde bulunan savcının üzerine ateş açılmıştı. Savcının yanında bulunan bir kişi hayatını kaybetmişti. Bir gün sonra Silopi Cumhuriyet Başsavcısı'nın arabasına bomba yerleştirildi. Bir hafta sonra da Silopi Emniyet Müdürlüğü bombalandı. Yapılan soruşturma sonucunda, olayla ilgili gözaltına 6 kişinin JİTEM'le bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

'BOTAŞ karakolu' JİTEM açısından simgesel öneme sahip. Burası yıllarca korku mahzeni olarak ünlendi. JİTEM çalışanlarının Güneydoğu'daki üs bölgelerinden biriydi. Kuyulardan çıkacak kemikler bir dönemi yeniden tartışmaya açabilir. Ancak bölge insanı, farklı bir şüphe taşıyor: "Kuyular gizlice açılarak temizlenebilir. Sonra da 'bakın açtık ve hiçbir şey çıkmadı, demek ki iddialar yalanmış' denilebilir."

Melik Duvaklı - Zaman



Bu haber 862 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,851 µs