flaş gelişme! | " /> flaş gelişme! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'da flaş gelişme!

6 Mart 2009 08:01 tsi
Ergenekon'da flaş gelişme! Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'a 'ek delil'den tutuklama talebi...

Ergenekon terör örgütü soruşturmasına ilişkin ek iddianamenin mahkemeye sunulması beklenirken sürpriz gözaltılar yaşandı. Ek iddianamenin şüphelileri arasında yer alan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve ismi 'Karargâh Evleri' oluşumunda geçen Neriman Aydın, yeniden gözaltına alındı. Ek ifade için dün Ankara'dan uçakla getirilen şüpheliler Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.  
 
Savcı Zekeriya Öz'ün odasının bulunduğu beşinci kata alınan şahıslar, önce sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra savcılık sorgusuna alındı. Edinilen bilgiye göre Balbay ile Aydın, soruşturma sürecinde elde edilen yeni deliller sebebiyle ifade verdi. 10 saat süren sorgunun ardından her iki isim de tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Balbay ile Aydın, 1 Temmuz 2008'de gözaltına alınmış, tutuksuz yar- gılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Emekli bankacı Neriman Aydın'ın kardeşi Kemal Aydın ise halen tutuklu.

Edinilen bilgilere göre Mustafa Balbay'ın ilk tepkisi, "Buralara kadar yorulmanıza gerek yoktu. Çağırsaydınız ben sizi yormaz gelirdim." oldu. İstanbul Adliyesi'ne getirilen iki kişiden önce Neriman Aydın sorgulandı. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar Murat Yönder ve Ercan Şafak tarafından yaklaşık 4 saat süren sorgulamada, Aydın'a 1 Temmuz 2008'deki operasyonda el konulan bilgisayarında ele geçirilen ve 2004'ten beri Genelkurmay ile Şener Eruygur'a yazdığı elektronik mektupların ve görüşmelerden sonra tuttuğu günlüklerin sorulduğu öğrenildi. Eylül 2008'de tutuklanan Mehmet Ali Çelebi, Eren Mumcu, Noyan Çalıkuşu ile tutuksuz şüpheliler Hasan Hüseyin Uçar ve Yaşar Tozkoparan'ın yaklaşık 4 yıl boyunca Aydın'ın evine niçin geldiği soruldu. Aydın'ın teğmenlerin geldiği evin karargâh evi değil kendi evi olduğunu söylediği belirtildi. Aydın'dan sonra Balbay'ın sorgusu yapıldı.

Mustafa Balbay'ı ise savcılar Zekeriya Öz, Fikret Seçen ve Kasım İlimoğlu sorguladı. Balbay üç savcıya yaklaşık 10 saat ifade verdi. Her iki zanlı daha sonra tutuklanmaları talebiyle 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Gazete baskıya girdiğinde, mahkemedeki sorguları süren zanlılar hakkında herhangi bir karar çıkmamıştı. İki isim Ergenekon soruşturması kapsamında 1 Temmuz 2008'de gözaltına alınmış, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Neriman Aydın'ın kardeşi Kızılay Genel Müdürlüğü'nde başmüfettişlik görevinden emekli olan Kemal Aydın tutuklanmıştı. Balbay ve Neriman Aydın terör örgütü üyesi olmakla suçlanmıştı. Neriman Aydın'ın İşçi Partisi'nin Karargâh Evleri oluşumunda bulunduğu iddia edilen teğmenlerle bağlantılı olduğu ileri sürülmüştü. Tutuklanan teğmenler Çalıkuşu, Mumcu, Çelebi ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Uçar ve askerî öğrenci Tozkoparan'ın Kemal ve Neriman Aydın'ın evinde toplandıkları iddia edilmişti.

Bu arada, Ergenekon tutuklusu emekli Albay Arif Doğan rahatsızlığı gerekçesiyle cezaevinden Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.
 
zaman



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,924 µs