En Sıcak Konular

Denizli Valisi'den tatil açıklaması

5 Mart 2009 23:36 tsi
Denizli Valisi Yavuz Erkmen, deprem riski sebebiyle eğitime ara verilen okulların 4'ü hariç tümünde yarın eğitime başlanacağını açıkladı.

Vali Yavuz Erkmen, valilik toplantı salonunda Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör Yardımcısı Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Halil Kumsar, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Deprem Araştırma Daire Başkanlığı Deprem Mühendisliği Şube Müdürü Cahit Kocaman'la birlikte basın toplantısı düzenledi. Vali Erkmen, Denizli'de merkezde bulunan İmam Hatip Lisesi ile Goncalı, Güveçlik ve Eskihisar ilköğretim okullarındaki öğrencilerin tatilinin binalarının sağlam olmadığı gerekçesiyle devam edeceğini dört okul haricindeki tüm okullarda yarın ders yapılacağını bildirdi.

Gün boyunca şehirde 5 bin evin kontrolden geçirildiğini belirten Vali Erkmen, kontrolden geçirilen 28 evin riskli olduğunun tespit edilerek boşaltıldığını kaydetti. Erkmen, okulların tatil edilmesiyle ilgili bir soruyu ise, "Geçmişle kıyaslayarak ve günümüze bakarak arkadaşlarımız değerlendirmeler yapıyorlar. Hiç kimse, ne 'olacak' diye tahmin yapabilir, ne de 'olmayacak' diye. Ama geçmişte yaşanan olaylar olduğuna göre bizim bazı şeylerden ders çıkartmak lazım. Eğer yüzde bir ihtimal dahi varsa, biz bunun dersini çıkartıp önlemini almıyorsak o zaman kendimizi sorgulamamız lazım." dedi.

Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Halil Kumsar da Denizli'deki depremlerin normal sarsıntılar olduğunu bunların olmamasının düşündürücü olacağını söyledi. Denizli'de yaşanan depremlerin ilde meydana gelebilecek doğal depremler olduğunun altını çizen Kumsar, "Denizli bir çöküntü havzası. Güneyinde ve kuzeyinde aktif faylar var. Denizli içinde bu tür depremlerin olmaması bazen düşündürücü oluyor. Bu küçük depremler, büyük depremler olacak şeklinde benim yorumlama veya değerlendirmem yok. Büyük bir deprem beklentisi içinde değilim. Ama toplumun bu geçeklikle yaşması lazım. Bu büyüklükte bir depremde çocukların okullarda vatandaşların evlerinde veya işyerlerinde olması lazım. Normal hayat düzeninde olması gerekiyor." diye konuştu.

Deprem ihtimali, Denizli otobüs garajında hareketli saatler yaşattı. Pamukkale Turizm Denizli Şube Müdürü Fethi Taşçı, sabah 10.30'da bir anda ortalığın kalabalıklaştığını ifade ederek, "Çocuklar deprem olacak diye panik halinde geldiler. Hayretler içinde kaldık. Burdur, Muğla, Aydın, Nazilli ve İzmir'e giden öğrencileri gördük. Özellikle ilköğretim öğrencileri bunlar. Bu dönemde doluluk oranımız yüzde 25 iken bir anda yüzde 60 çıktı." dedi.



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,771 µs