En Sıcak Konular

Balbay'a sürpriz ziyaretçi

5 Mart 2009 22:46 tsi
CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Gazeteci Mustafa Balbay’ın Ergenekon soruşturması kapsamında savcılık sorgusu sürerken adliyeye geldi.

Bilgi almak için geldiğini söyleyen Soysal, “Bir Ergenekon’dur gidiyor, ama ne yazık ki bu Ergenekon’a baktığımızda ne içi belli, ne dışı. Ne olduğu belli değil" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ın savcılık tarafından ek ifadesi alındığı sırada CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal Beşiktaş’ta ki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Soysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mustafa Balbay’ın önemli bir köşe yazarı ve son derece değerli bir insan olduğunu belirtti. İddianamenin hala hazırlanmadığını kaydeden Soysal, “Bir Ergenekon’dur gidiyor ama ne yazık ki bu Ergenekon’a baktığımızda ne içi belli, ne dışı belli, ne olduğu belli değil. Bir yıldır cezaevinde yatan insanlar var. Bu insanların iddianameleri hazırlanmamış. Her gün ortaya yeni yeni şeyler atılıyor. Sorgu aşamasında mahrumiyet ortadan kalkmış. Bütün her şey deşifre olmuş. Yani böyle enteresan bir davadır gidiyor. Bu dava artık sonlanmalıdır. Ve ne yazık ki burada görüyoruz ki iddianame hazırlanmamış ve daha da ötesinde sanıktan delile doğru giden bir anlayış var. Delilden sanığa değil"dedi.

Sorgu aşamasında bütün sorgulamaların basında deşifre edildiği bir ortam olduğunu ifade eden Soysal,“Yani işin mahrumiyeti kalkmış. Böyle bir kepaze durumla karşı karşıyayız. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bugün de yine bir köşe yazarımız, yine bir şekilde gözaltında. Bu konuda bilgi almak için geldim. Onu izlemek istiyorum. Onun için buradayım" diye konuştu.

Soysal, “Hangi aşamada olduğunu izlemeye çalışıyoruz. Aynı zamanda İnsan Hakları Komisyonu üyesiyim. Yani bu gelişmeleri ibretle izliyoruz. Bu bir Abdülhamit anlayışıdır. Bu anlayışı kabul etmek mümkün değildir. Yani 12 Eylül’de de 12 Mart’ta da, askeri darbelerde de bunlar yaşanmış, görülmüştür. Demokrasimizin 21. yüzyıla geldiği bir süreçte Abdülhamit anlayışı içerisinde bir korku imparatorluğu yaratılmaya çalışılması kabul edilebilir gibi değil. Ne yazık ki bugün bununla karşı karşıyayız. Yani önümüzdeki süreç birçok şeyi tartışmamıza neden olacak gibi görülüyor"şeklinde konuştu.

Soysal basın mensuplarına yaptığı açıklamanın ardından Adliyeye girdi.



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,141 µs