En Sıcak Konular

AK Parti çetelere karşı

5 Mart 2009 22:35 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ''Tehdit edenlerden hesap sormak, çetelerden hesap sormak bizim boynumuzun borcu'' dedi.

Tanrıverdi, Soma Kömür İşletmeleri'ni ziyaretinde, maden işçilerinin saygı duyulması gereken, eli öpülesi insanlar olduğunu belirtti.

Uzun yıllar sendikacılık yapması nedeniyle maden işçilerinin sıkıntılarını çok iyi bildiğine dikkati çeken Tanrıverdi, ''İşletme sorumlunuz, maden sahanızın yetersiz olduğunu dile getirdi. İşletme sorumlusu, yapılması gereken bütün protokolü hazırlasın ve yanıma gelsin. Ben ona ne gerekiyorsa, elimden geldiği kadar yardım edeceğim'' diye konuştu.

''Ergenekon Soruşturması'' başladığı dönemde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişmelerin takipçisi olma sözü verdiğini hatırlatan Tanrıverdi, şunları kaydetti:

''Bir televizyon programında gazeteciler, Erdoğan'a tehdit alıp almadığını sordu. Başbakanımız, 'Elbette' yanıtını verdi. Tehditler Başbakanımızı yıldırmaz. Bu tehditler bizleri yıldırmaz. Çünkü bizim arkamızda millet var. Sözümüz var onlara. Tehdit edenlerden hesap sormak, çetelerden hesap sormak bizim boynumuzun borcu. Bu memleketi kurtlara, kuşlara yedirecek kadar aklımızı, beynimizi peynir-ekmekle yemedik. Cesaretimiz kırık değil, moralimiz bozuk değil. Bu işe girerken, böylesi önemli sorumluluğun, yükümlülüğün altına girerken, kendimizi düşünmedik. Kendimizi milletimize adadık. Memleketimizi, gelecek nesillerimizi düşünüyoruz. Onun için cesur ve yürekli davranıyoruz. Onun için başımız dik. Siz varsınız arkamızda.''

Soma Kömür İşletmelerinde çalışan işçilerin istemeleri halinde sendika kurabileceğini vurgulayan Tanrıverdi, TOKİ ile yapılan görüşmeler çerçevesinde ilçede kömür işçilerine yönelik konut yapımına ilişkin çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ile AK Parti Soma İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan'ın da hazır bulunduğu ziyaretin ardından Tanrıverdi, Azyak Kömür İşletmesi'ne geçti.



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    13,633 µs