En Sıcak Konular

Şahin'den gelişmişlik ölçüsü

5 Mart 2009 20:14 tsi
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bir ülkenin gelişmişlik ve kalkınmışlık seviyesinin eğitimli insan gücüyle doğru orantılı olduğunu söyledi.

Kalkınmasını tamamlayan ülkelerin başarı olmasında en önemli etkenin okul öncesi eğitim ve öğretime özel önem vermelerinden kaynaklandığını belirten Bakan Şahin, iktidara geldikleri süre içinde Türkiye'de okul öncesi eğitimi yüzde 11'den yüzde 35 sevisine çıkardıklarını kaydetti. Siyasi partilerin kuruluş felsefesinin insanı yüceltme ve hizmeti için var olduğunu vurgulayan Şahin, iktidara geldikleri 3 Kasım 2002 yılından bu yana insan merkezli hizmet vermeye devam ettiklerini dile getirdi.

Bakan Şahin, Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesinde AK Parti Side Belediye başkanı adayı Abdulkadir Uçar'ın Selahattin Uçar iş merkezindeki seçim bürosu açtı.

Şahin, törende yaptığı konuşmada, Side'nin dünya turizminde marka olması için AK Parti hükümetinin bir bakanı ve Antalya milletvekili olarak var gücüyle gayret göstereceğini kaydetti.

AK Parti iktidarının hizmet verdiği 7 yıl içinde eğitim, sağlık, adalet ve güvenliğe önem verdiğini belirten Şahin, Cumhuriyet tarihinde ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı'na bütçesinin diğer bakanlıklarının önüne hükümetleri döneminde geçtiğini ifade etti.

Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir ülkenin kalkınmışlığını eğitilmiş insan gücü belirler. Her alanda kalkınmasını sağlayan ülkeler ilk önce eğitim ve öğretim sorunu çözerek bu seviyeye geldi. AK Parti iktidarı olarak eğitim ve öğretime çok önem veriyoruz. 2008 yılı itibariyle ilköğretimde çocuklarımızın okula gitme oranı yüzde 98 oldu. 2010 yılında bu rakamı yüzde 100'e çıkarmak istiyoruz. Çocuklarını okutamayan ailelere de imkanlarımız ölçüsünde maddi destek veriyoruz."

Bakan Şahin, belediye başkanı adayı Abdulkadir Uçar'ın anne ve babası İsmail-Nuran Uçar çiftini konuşma platformuna çağırarak Şeyh Edibali'nin Osmanlı Devleti'nin kurucucusu Osman Gazi'ye hitaben söyledi 'Ey Oğul' vasiyetini birlikte okudu.

Şahin, açılış konuşmasının ardından Side Belediye Başkanı Osman Delikkulak, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani, İlçe Başkanı Nejat Tığlı, Manavgat Belediye başkanın adayı İbrahim Kendiroğlu, Side Belediye başkanı adayı Abdulkadir Uçar ve partililerle birlikte esnaf ziyaretinde bulundu.

Side çarşısını gezen Şahin, esnafa 2009 yılında bol kazançlı ve turistli geçmesi dileğinde bulundu.

Tarihi Apollon Tapınağı önünde partililerle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Şahin, yapacakları tanıtımlarla Side'nin dünya turizminde marka yapacaklarını ifade etti.

Şahin, "Side'ye ilk defa geldim. Daha önce gelmiştim. Fakat içerisine girmemiştim. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bir milletin geleceğini ve kalkınmışlığını belirleyen temel ölçünün eğitimli insan gücü olduğunu söyledi. Turizmcilerle birlikte ele ele verip Side'yi marka yapacağımız. Bölge destinasyonun Avrupa pazarlarında Side markasıyla satıldığını çok iyi biliyorum. Bu markanın içini dolduracağız." diye konuştu.

Side Antik Kent'in çıkışında Fatma Sarıkaya isimli bayan, Duygu Nila Sarıkaya isimli kızıyla birlikte Şahin'e çiçek verdi.



Bu haber 811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,983 µs