En Sıcak Konular

Çete elebaşının bahçesinde kazı

5 Mart 2009 19:59 tsi
Sivas'ta tutuklanan örgüt elebaşının arazisinde yapılan kazıdan bakın ne çıktı...

Sivas'ta düzenlenen organize suç örgütü operasyonu kapsamında tutuklanan örgütün elebaşının çiftlik evinin bulunduğu arazide iş makinesiyle yapılan kazı çalışmalarında, 2 adet bıçak, diş ve kemik parçaları ile çok miktarda kadın elbisesi bulundu.

ÇETE LİDERİNİN BAHÇESİNDE KAZI

Operasyon kapsamında tutuklanan Rıza Ö'nün Karşıyaka Mahallesi eski Kayseri yolu üzerindeki 2 katlı çiftlik evinde polis ekiplerince sabah saatlerinde başlatılan arama çalışmaları, gün boyu devam etti.

Ekipler, evin içini detaylı aradı. Narkotik dedektör köpeğinin de kullanıldığı çalışmalar sırasında, bir iş makinesi de evin bahçesini ve çevresini kazdı.

Bahçedeki kazı çalışmaları sonucu, birisi kadın atletine sarılmış toprağa gömülü 2 adet bıçak bulundu. Daha sonra evin yanındaki arazide iş makinesi yardımıyla yapılan kazı çalışmasında, toprak altından kemik ve diş parçaları ile çok miktarda kadın elbisesi çıkarıldı.

Kadın elbiselerinden birinin ön yüzünde bıçak ve mermi izine benzer delik parçaları olduğu ve elbisede kan lekelerinin bulunduğu öğrenildi. Bazı elbise parçalarının da yakılmış olduğu belirlendi.

Bulunanların olay yeri inceleme ekiplerince muhafaza altına alındığı, detaylı araştırılmak üzere Adli Tıp Kurumuna gönderileceği bildirildi.

Kazı çalışmalarının tamamlandığı, gerek görülmesi halinde adli makamlardan izin alındıktan sonra yeniden bölgede çalışma yapılabileceği kaydedildi.

OPERASYON

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 25 Şubatta il merkezi ve Şarkışla ilçesi ile İstanbul, Ankara, Kayseri ve Adana'da “Tozpembe” adıyla düzenlenen operasyon kapsamında 32 kişi gözaltına alınmış, zanlılar Rıza Ö, eşi Yasemin Ö. ve kardeşi Şükrü Ö. ile Cenk D, Akay U, Akif E, Ersoy Ö, Atilla E, Salih G, Turgut T, Şevki K. ve Murat E. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

“Suç örgütü oluşturarak adam yaralama, darp, uyuşturucu madde ticareti, çek ve senet tahsilatı, haraç alma, gasp, yağma ve tefecilik” gibi suçlara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan zanlıların üzerlerinde, ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramada, 3 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet ruhsatsız otomatik av tüfeği, içinde uçaksavar mermilerinin de bulunduğu çeşitli ebatlarda 65 adet mermi, 4 adet bıçak, bir miktar esrar, 13 adet sentetik uyuşturucu hap, 37 adet senet, banka dekontları, belgeler ve çeşitli malzeme ele geçirilmişti. Ayrıca zanlıların yasa dışı yoldan elde ettikleri anlaşılan 2 adet otobüs ile 2 otomobile de el konulmuştu.



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,866 µs