En Sıcak Konular

Erdoğan memleketinde kükredi

5 Mart 2009 19:46 tsi
Erdoğan, "Bizim tek bir hedefimiz var o da gönüllerin sultanı olabilmek. Bundan başka sultanlık tanımıyorum. Bana terbiyesizce, ahlaksızca, 'Padişahlık peşinde koşuyor' yakıştırmasını yapanlara sesleniyorum. Bizim öyle bir derdimiz yok" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim tek bir hedefimiz var o da gönüllerin sultanı olabilmek. Bundan başka sultanlık tanımıyorum. Bana terbiyesizce, ahlaksızca, 'Padişahlık peşinde koşuyor' yakıştırmasını yapanlara sesleniyorum. Bizim öyle bir derdimiz yok" dedi.

Erdoğan, AK Parti'nin Rize mitinginde yaptığı konuşmada, partinin kurulmasından çok kısa bir süre sonra milletin sevgisine mahzar olduğunu, 6,5 yıldır hükümette, 5 yıldır belediyelerde hizmet verdiklerini ifade etti.

Siyasette bir üslup tartışması başlatıldığını, seviyenin iyice yerlere düşürüldüğünü dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Ağza alınmayacak ifadelerle bu kardeşinize AK Parti'ye hakaretler yağdırıyorlar. CHP'si bir yandan, MHP'si bir yandan. Bir yandan bunların yandaş medyaları, bir yandan bunlarla birlikte işbirlikçileri bize saldırıyorlar. Her gün yeni bir iftirayla ortaya çıkıyorlar. Mevlana ne demiş, 'Testinin içinde ne varsa dışına o sızar' demiş. Bizim testimizde Rize'nin kültürü, nezaketi, edebi var, vakarı, cömertliği, Rize'nin yiğitliği var. Bizim testimizde İstanbul var, İstanbul'a kazandırdığımız eserler var. Bizim testimizde Türkiye var, Türkiye'ye yaptığımız hizmetler var.

Peki onlarınkinde ne var? Onlarınkinde çamur, iftira, yalan var. Biz nezaketten taviz vermeyeceğiz."

"Acaba Sayın Baykal Rize'ye hiç geldi mi?" diye soran Erdoğan, "Rize Türkiye'nin bir vilayeti değil mi? Yoksa adres mi bilmiyorlar? Eğer adres bilmiyorlarsa biz bunlara ayrıca özel bir harita takdim edebiliriz, hatta kılavuz da verebiliriz, yeter ki gelsinler" dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul'da çarşaflı bir hanımefendiye ne yaptıklarını gördük değil mi, duyduk. Türk siyasetine affedersiniz maganda kelimesinden başka bir şey kazandırdılar mı? Türkiye'ye üslupsuzluktan başka bir şey kazandırdılar mı?"

Başbakan Erdoğan, hiç kimsenin elindeki imkanları, şantaj aracı olarak kullanması konusunda taviz vermeyeceklerini belirterek, "Siz hiç merak etmeyin, 29 Martta son manşeti bu millet atacak" dedi.

Medyaya seslenmek istediğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradan medyaya bir kez daha sesleniyorum. Yalan attınız, yatsıya kalmadan mumunuz söndü. Çamur attınız tutmadı, iftira attınız altında kaldılar. Şimdi artık korkutma kampanyası başlattınız. Bu millet sizin ne yapmak istediğinizi çok iyi biliyor. Şantaj ile rant kazanmaya alışmış, yalan ile iftira ile rant devşirmeye alışmış, bunlar, tutmazsa korkutarak tehdit ederek istediklerini almaya alışmışlar.



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,263 µs