Seçmene şantaj! | " /> Seçmene şantaj! | "/>

En Sıcak Konular

Seçmene şantaj!

5 Mart 2009 18:36 tsi
Seçmene şantaj! Seçimlere sayılı günler kala partiler son seçim kozlarını devreye sokmaya başladı. Ama bir siyasi partinin öyle bir söylemi var ki, son günlerdeki “siyasette üslup ve etik” tartışmalarını gölgede bırakacak. Çünkü düpedüz seçmene şantaj yapılıy

29 Mart seçimlerinin ne şekilde sonuçlanacağına ilişkin anket ve değerlendirmeler, tahmin ve öngörüler başladı. Her seçim öncesinde bunun olması doğal. Ancak bu seçim öncesinde dillendirilmeye başlanan bir “senaryo” var ve neresinden bakılsa tipik bir santaj…

Bu senaryonun özü, “bu böyle gitmez” türü “kaygı” ve “korkular” yaratmaya ya da bu yönde “kaygı” ve “korku” yaratarak, seçmene düpedüz şantaj yapmaya dayanıyor.

İHA mahreçli şu habere bakın:

“Bolu'da, geçmişte iki dönem Cumhuriyet Halk Partisi'nden belediye başkanlığı yapan Necdet Gören, ‘Memleketimizde rüşvet ve yolsuzluklar aldı başını yürüdü. Ya vatandaş sandık başında buna cevap verecek ya da asker gelecek dur diyecek’ dedi.

CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan'ın seçim gezilerine katılan Necdet Gören, Alpagut köyünde bir kahvehanede vatandaşlara hitap etti. Gören, AK Parti hükümetini ima ederek, ‘Bu gidişat iyi değil. Bu gidişata ya siz dur diyeceksiniz ya da asker dur diyecek. Halkımız, Tanju kardeşime bu görevi verirse Bolu'yu bugünkü noktadan çok daha ileriye taşımak için çalışacağız’ dedi.”

22 Temmuz seçimleri öncesinde de “Cumhuriyet Mitingleri” ile toplumda bir kutuplaşma havası yaratılmak istenmiş ve CHP bu “havanın” siyasetini yapmıştı.

Bolu’da iki dönem belediye başkanlığı yapmış olan söz konusu zat-ı muhteremin sözlerini “lokal” bir siyasi gaf olarak değerlendirmemizi imkansız kılan da işte bu. Yani CHP’ye hakim olan zihniyet…

Peki, “çarşaf açılımı”, “her mahalleye Kuran kursu açacağız” türü “açılımlar” yapan CHP’de söz konusu zihniyetin değiştiğine inanmamız gerçekçi mi?

Tabi ki hayır. Bunlar tipik oy avcılığı yöntemleri. Dolayısıyla kendi içerisinde dahi “samimi” bulunmayan bu yaklaşımlar nedeniyle “CHP değişti” dememizin olanağı bulunmuyor.

Bolu’da Necdet Gören’in sözleri, Baykal ve CHP yöneticilerinin yüksek sesle söyleyemediklerinin ifade edilmesidir.

“AKP’ye oy vermeyeceksiniz; eğer bizi dinlemeyip yine oy verirseniz asker gelecek, ona göre” siyaseti, siyasette son günlerde baş gösteren “siyasette ahlak ve üslup” tartışmalarına yeni bir boyut getirmektedir.

Santaj siyaseti tutar mı; yakın siyasi tarihimizin gelişmeleri gösteriyor ki, santaj yapanlar santaj yaptıklarıyla kalmışlardır.

Ama asıl mesele, bazılarınca siyasetin bu demokrasi ve hukuk dışı söylemler eşliğinde yapılıyor olmasıdır…

www.iyibilgi.com



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,526 µs