En Sıcak Konular

Madencinin kopan kolu yerine dikildi

5 Mart 2009 18:04 tsi
ZONGULDAK’ta, özel bir maden ocağında çalışan 28 yaşındaki Oğuz Sağır’ın, ocaktan çıkarılan kömür ve taşın ayrıştırma işleminin yapıldığı makineye kaptırdığı ve kopmak üzere olan kolu, ameliyatla yerine dikildi.

Zonguldak’ın Kilimli Beldesi’nde faaliyet gösteren Demir Madencilik’te geçen 3 Mart’ta meydana gelen iş kazasında, maden ocağından çıkarılan kömür ve taşın ayrıştırıldığı kömür bandında görevli Oğuz Sağır, sağ kolunu makineye kaptırdı. Omuzuna yakın bölümden kolu kopma noktasına gelen Sağır, ambulans ile Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Kolunun sadece deri bölümünün tuttuğu belirlenen Sağır, ameliyata alındı. Sağır’ın kolu, yapılan operasyonla yerine dikildi. Sağır’ın tedavisi yoğun bakım ünitesinde devam ediyor.

Hastane Başhekimi Dr. Mustafa Cömert, hastaneye geldiğinde hastanın kolunun koptuğunu, sadece küçük bir derinin tuttuğunun belirlendiğini belirterek, yapılan operasyonun başarılı olup olmadığını görmek içi biraz beklemek gerektiğini söyledi. Kolun kurtarılması için kritik dönemin henüz geçmediğini kaydeden Dr. Cömert, şöyle konuştu:
“Kolun ne kadarının fonksiyon sağlayabileceği çok uzun bir süreçte belli olacaktır. Yani, ‘Biz kolu diktik, tamam bu kol çalışır’ demek yanlış olur. En az bir yıllık süreçtir. Ameliyatların ardından tedaviler olacak. Gerekli başka girişimler olabilecek. Bunun sonucunda kolun ne kadarının geri dönebileceği, kurtarılabileceği aydınlığa kavuşacak. Şu anda bizim ilk hayati olarak gördüğümüz şey kolun kurtarılıp kurtarılamayacağı konusu. Bunun için de hemen birinci adım beklemeden yapıldı. Bunun bir bekleme süresi var. Damar dikmenin sağlıklı bir şekilde iyileşip iyileşmeyeceğini anlayabilmek için 2-3 gün süreye ihtiyacımız var. Bu süreç içerisinde kolun ısısı, nabızlar gibi kolun yaşayacağına dair ip uçları bize gelirse, o zaman daha umutlu olacağız ve daha umutlu konuşabileceğiz.”



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,529 µs