En Sıcak Konular

İşte Kılıçdaroğlu'nun alacağı oy oranı !

5 Mart 2009 17:42 tsi
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Marttaki yerel seçimlerde yüzde 40 veya üzerinde oy alacağını düşündüğünü söyledi.

Kılıçdaroğlu, Aydın Üniversitesinin Sefaköy'deki yerleşkesinde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, İstanbul'u dünyanın önde gelen metropolleri arasına sokmak için çeşitli projeler hazırladıklarını söyledi.

Kentin en büyük sorunlarından biri olan ulaşımın tek çözümünün metro olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Geçen yüzyılda metro gündemimizde ancak bugüne kadar yapılan metronun toplam uzunluğu 12,5 kilometredir. Biz 5 yılda 80 kilometre metro hattı kurarak ulaşımda yaşanan sıkıntıları ortadan kaldıracağız. Böylece halkımız akaryakıttan ve zamandan tasarruf sağlayacaktır'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, dünyanın en güzel kenti olarak nitelendirdiği İstanbul'a gelen turist sayısını artırmak için tarihi yapıları restore edeceklerini, depolarda saklanan tarihi eserleri özel sektörle iş birliği yaparak kuracakları müzelerde sergileyeceklerini kaydetti.

İstanbul'da büyük kongre merkezleri kurarak, kenti kongre turizminde dünyanın önde gelen şehirleri arasına sokacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, sadece yayalara ait meydanlarda ise gençlerin gönüllerince eğlenip kutlama yapabileceklerini belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, kentte 25 yıldır yaşayıp da boğazı görmeyen, sinemaya gitmeyen insanların olduğuna işaret ederek, kenti kent yapan unsurun, kent kültürünün toplumun tüm katmanlarına yayılması olduğunu, kendilerinin de bunu başaracaklarını savundu.

SORULARI CEVAPLANDIRDI

Konferansta öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ''Yolsuzluk dosyaları açıkladınız. Bunları neden yargıya teslim etmiyorsunuz? Bağımsız Türk yargısına güvenmiyor musunuz?'' sorusuna, ''Türkiye'de yargı bağımsızlığı yok. Yargı bağımsızlığına inanan var mı aranızda? Bunu ben söylemiyorum, Türkiye Barolar Birliği, Avrupa Birliği (AB) ilerleme raporları, uluslararası kuruluşlar söylüyor'' yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, ''Ankara'dan neden aday olmadığı'' ile ilgili soruya ise Ankara'da daha önce belediye başkanlığı yapan Karayalçın'ın kent için önemli bir marka olduğunu belirterek, kamuoyu yoklamaları sonucunda ise İstanbul'dan aday yapıldığını kaydetti.

Öğrencilere yönelik projeleriyle ilgili soruya da Kılıçdaroğlu, kentteki öğrenci yurtlarının artırılması için önemli çalışmalar yapacaklarını, üniversiteler ve KİPTAŞ'la ortak hareket ederek 3 yıl içinde İstanbul'da öğrenci yurdu sorununu çözeceklerini savundu.

Kılıçdaroğlu, ''partisinde yolsuzluk tespit edilmesi durumunda tavrının ne olacağının'' sorulması üzerine de ''Hırsız hırsızdır, hırsızın sağcısı solcusu olmaz. Yolsuzlukla mücadelenin topluma erdem kazandıracağı düşüncesindeyim'' dedi.

Konferansın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, yüzde 50 oy alacağına ilişkin yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine, ''Ben yüzde 40 veya üzerinde oy alacağımı düşünüyorum. Topbaş'ın kendi oy oranıyla ilgili düşüncesine saygı duymak gerekir. Topbaş'ın yüzde 50 oy alacağına ilişkin tahmini de bence gerçeği yansıtmıyor. Tabii bunlar benim gözlemim. Buna İstanbullular karar verecek'' değerlendirmesinde bulundu.

CHP'li Gürsel Tekin de bir gazetecinin, ''İl Genel Meclisi toplantılarına katılmadığı halde kendisine ait olmayan imzayla para aldığı'' yönündeki iddiaları anımsatması üzerine, 15 yıl İl Genel Meclisi üyeliği yaptığını belirterek, ''Bunun sorumluluğu İl Genel Meclisi başkanı ile belediye başkanındadır. 1500 TL gibi bir rakamdan bahsediliyor ama beni çağırın sizin televizyona, AKP'nin milyar dolarlık yolsuzluklarını açıklayım'' dedi.

Bazı öğrencilerin, ''Bunlar yandaş medya. Bunların tümü hükümet yanlısı'' diyerek tepki göstermesi üzerine Tekin, ''Sevgili kardeşimi tatmin edecek durumda değilim'' diyerek Kılıçdaroğlu ile üniversiteden ayrıldı.

AA



Bu haber 784 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,783 µs