En Sıcak Konular

Akman, Genç'i mahkemeye veriyor

5 Mart 2009 17:13 tsi
RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın avukatı Ali Yıldız,'Müvekkilimin kişilik haklarına saldırı ve iftira niteliğindeki iddiaları nedeniyle Kamer Genç hakkında yasal yollara başvuracağız'' dedi.

 Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman'ın avukatı Ali Yıldız, ''Müvekkilimin kişilik haklarına saldırı ve iftira niteliğindeki iddiaları nedeniyle Kamer Genç hakkında yasal yollara başvuracağız'' dedi.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM'de önceki gün bir basın toplantısı düzenleyen Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, ''gerçeğe aykırı iddialarla müvekkili Akman'ı karalamaya çalıştığını'' ifade etti.

Genç'in, Akman hakkında ileri sürdüğü iddiaların Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesinin 2006/697 tekzip sayılı dosyasında mahkeme tarafından incelendiğini kaydeden Yıldız, şöyle devam etti:

''Mahkeme, müvekkilimin adı geçen şirketlerle, ihale ve ticari ilişkilerle herhangi bir bağının olmadığını, iddiaların gerçeğe aykırı olduğunu 4 Temmuz 2006 tarihli kararı ile tespit etmiştir.

Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi; 'Aykut Zahid Akman'ın haberde geçen şirketlerde bir dönem hissedar ve yönetici olarak yer aldığı, 21 Temmuz 2005 tarihinde görevinden istifa ettiği, hisselerini İstanbul 28. Noterliğinin 27 Temmuz 2005 tarihli 23472 ve 23475 yevmiye nolu devir temlik sözleşmeleri üçüncü şahıslara devrettiği temlik sözleşmelerinin ticaret sicil gazetesinin 8 Ağustos 2005 tarih ve 9 Ağustos 2005 tarihli 6363, 6364 sayılı nüshalarında ilan edildiği, Aykut Zahid Akman'ın söz konusu şirketlerle herhangi bir bağının bulunmadığı, bu nedenle söz konusu haberin Aykut Zahid Akman'ın kişilik haklarını ihlal edici nitelikte olduğu dosya ekinde sunulan belgelerden anlaşılmakla talebin kabulüne' şeklinde karar vermiştir. Bu mahkeme kararı gazeteler tarafından da yayımlanmıştır.''

Mahkeme kararına işaret eden Yıldız, şunları kaydetti:

''Sayın Kamer Genç, basit bir araştırma dahi yapmadan -ki biraz araştırsa gerçek durumu kolayca öğrenebilirdi- sadece müvekkilimi karalama niyeti ile gerçeğe aykırı olduğu mahkeme kararıyla tespit edilen birtakım iddiaları ve iftiraları yeni ve gerçek bir vakaymış gibi seçim malzemesi yaparak kamuoyuna açıklamış, kamuoyunu yanıltmaya çalışmıştır.

Müvekkilimin kişilik haklarına saldırı ve iftira niteliğindeki bu iddiaları nedeniyle  Kamer Genç hakkında yasal yollara başvuracağız.''


AA

 



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,522 µs