iyibilgi Ankara " /> iyibilgi Ankara "/>

En Sıcak Konular

İşte Atlantis'in tanrısı!

5 Mart 2009 13:40 tsi
İşte Atlantis'in tanrısı! Atlantis'in kodlarını iyibilgi deşifre ediyor...iyibilgi Ankara

iyibilgi Ankara

“Atlantis’te tanrının mührü” başlıklı haber dün bir çok internet haber sitesinin gözde konusuydu. İyibilgi de dün bu konudaki özel haberleriyle ön aldı ve konuyu okurlarına ulaştırdı.

İyibilgi dün Google’a 7 önemli soru yöneltmişti. (Haberimizin altında ilgili haberin linkini bulabilirsiniz.) Anımsatmak için çok kısa verelim.

Bir elektronik mühendisi olan Timur Somay, Google’in okyanus altını görüntüleyen programını (Google Ocean) kullanırken, okyanus tabanında bazı harf ve rakamlardan oluşan “mühür”lere rastladı.

Bu işaretler denizaltındaki kimi eski yerleşim yeri şekillerinin yanında yer alıyordu. Doğal olarak akla hemen Atlantis geldi. Ancak bu kodların manası anlamlandırılamadı.

Bu işaretler “DT 8/818”e benziyordu. Bu kodun ne manaya geldiği, neden deniz tabanına konulduğu, bilimsel çalışmalarda kullanılan bu tür bilgilere ek yapılmasının mümkün olup olmadığı, kimin veya kimler tarafından konulduğu tartışılmaya başlandı.

Gün içinde de bir çok okurumuz bu kodun çözümü üzerine bize bir çok fikir yansıttılar. Tabii burada sırrı çözmesi beklenen Google’dı. Ancak daha da garip birşey oldu ve Google bu görüntüleri sansürledi. Üzerine bir bant çekerek izlenmesini engelledi.

Bunun da nedeni ve zamanlaması haliyle daha çok merak edildi. Şu ana kadar Google’dan hâla resmi bir açıklama yok. Ancak gelinen noktada şifrelerin anlamı üzerinde kayda değer bir gelişme yaşanmış gibi.

Esasen bu tartışmanın kimi uluslararası Google forumlarında da gündeme getirildiği, ama üzerinde durulmadığı anlaşıldı. Yani bu konu haylidir merak ediliyor.

“Atlantis’te tanrı mührü” olarak kamuoyuna sunulan ve dünya dışı varlıklar türünden iddiaları da içeren tartışmada bugün gelinen nokta, bahsedilen kodun yazıldığı gibi olmadığı şeklinde.

Gerçekte de bu rakam ve harflerin sağlıklı okunmasında zorluk vardı zaten. Şimdi düzeltilmiş oluyor ve iyibilgi’ye ulaşan bilgilere göre bu kod; "DT 8/818" değil, "DTS/SIO" olduğu yönünde.

Açıklaması da şöyle: DTS : "David T. Sandwell" (Scripps Institution of Oceanography Şirketinde çalışan bir Coğrafya Profesörünün baş harfleri) Yani Atlantis’in tanrısı o!

SIO ise: "Scripps Institution of Oceanography" şirketinin baş harfleri. Ama hemen ikazımızı yapalım. Bu bilgiler Google’ın resmi açıklaması değil. Kuvvetli ve akli deliller sayılmalı.

Sonuç olarar bu kişinin, dünya katmanı üzerindeki görüntülere, kendi adını ve şirketinin harflerini ifade eden "DTS/SIO" yazısını bastığı söylenebilir.

Peki tüm sorunlar çözüldü, meraklar giderildi mi? Hayır. Bu kişinin veya şirketin bu kodu datalara nasıl ve hangi nedenle, hatta hakla yazdığı problemi ortada duruyor.

Ama başka bir nokta daha mevcut. Google daha birkaç gün öncesine kadar, görüntü aldıkları yeri; "Data U.S. Navy" olarak gösteriyordu. Bugün ise, "Data SIO, NOAA, U.S. Navy, NGA, GEBCO" olarak değiştirmiş durumda.

Değişikliğin sebebi ne? Zamanlamasının şimdi olması ne ifade ediyor?

Madem Google Şirketi bu yazıları kaldırma ihtiyacı duydu, üzerlerini neden bantladı veya bantlamaya ihtiyaç duydu? Neden orijinal (yazısız) görüntüler servise konulmadı?

Söz konusu bölgelerin orijinal görüntüleri nasıl? Google Şirketi bu tip baskıları, dünyanın başka yerlerinde de kullandı mı? Öyle ise nereleri ve neden?

İnternette çıkan Atlantis görüntülerinin de aslında göründüğü gibi olmadığı, sonar çalışmaları sırasında gemilerin rotalarından dolayı bu şekillerin görüntüye girdiği, gerçekte deniz yüzeyinde böyle şekillerin olmadığı hususu da Google Şirketi tarafından açıklanmıştı.

Peki o şekiller de yanlışsa, şirket bu şekillerin üzerine de aynen burada yaptığı gibi bant çekip kapatmadı? O-sanki eski yerleşim yeri gibi görünen-şekillerin orijinalleri var mı?

Sonuç olarak sırrın bir kısmı çözülmüş gibi. Ama bir kısmı hala duruyor.

Atlantis haberiyle ilgili olarak lütfen tıklayınız: Atlantisi yayından 6 saat önce kim mühürledi?



Bu haber 3,002 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,707 µs