En Sıcak Konular

Bakan, Boeing arızası için pilotları uyardı

5 Mart 2009 13:10 tsi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tüm Türk Hava Yolları'nı Boeing uçaklarındaki arıza için uyardı. Bakan Boeing uçaklarındaki arıza için THY pilotlarının dikkatli olmasını istedi...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, THY'ye ait Tekirdağ uçağında kazaya neden olan altimetredeki arızaya ilişkin, kaza inceleme heyetinin uçak imalatçısına bir uyarı yazısı yazdığını bildirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yenileme çalışması yapılan Sarp Gümrük Kapısı'nın açılış törenine katılmak için Artvin'e gelen Yıldırım, THY Tekirdağ uçağının Hollanda'da iniş sırasında yaptığı kazaya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kaza nedeni ile Boeing'lerde yeni bir test yapılmasının söz konusu olup olmadığına ilişkin soruya, Bakan Yıldırım, ''Bu kazaya sebep olan yükseklik gösteren cihaz altimetrede oluşan arıza yeni ortaya çıkan bir şey. Dolayısıyla uçak imalatçısına kaza inceleme heyeti bir yazı ile uyarıda bulundu. 'Bundan böyle bu cihazda bu tip arızalar oluşabiliyor bununla ilgili tedbirlerinizi alın' diye...'' karşılığını verdi.

Bakan Yıldırım, gazetecilerin ''THY'nin imajı için yeni bir şey yapılmasının gerekip gerekmediğine'' ilişkin soru üzerine, ''THY'nin imajında hiçbir sorun bulunmadığını'' söyledi.

THY'nin asırlık ve köklü, Türkiye Cumhuriyetinin de bayrak taşıyıcısı bir kuruluş olduğunu ifade eden Yıldırım, bünyesindeki filonun yaş ortalamasının da dünya ortalamasının altında olduğuna dikkati çekti. THY'nin 130 civarında uçağı bulunduğunu anlatan Yıldırım ''Kaza ile birlikte ne iç hatlarda ne dış hatlarda herhangi bir yolcu kaybı söz konusu değil'' dedi.

Kazadan sonra Hollanda Sivil Havacılık İdaresinin yanı sıra Türkiye'nin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, ECAC, AB Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü ve bu arızaya neden olan cihazın üreticisi firmanın kaza inceleme heyetine destek olmak için Hollanda'da olduğunu belirten Yıldırım, bu çalışmaların birlikte yürütüldüğünü ifade etti.

Yıldırım, ''Yani bütün aşamalarında kaza ile ilgili bizim uzmanlarımız hep orada. Bundan sonraki çalışmaları da takip edecektir'' dedi.

aa



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,866 µs