En Sıcak Konular

Akman'dan soruşturma iznine açıklık

5 Mart 2009 12:14 tsi
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, Danıştay'dan çıkan kararın yalnızca kendisiyle değil, 14 kişiyle ilgili verilmiş bir izin olduğunu söyledi.

Akman, Stratejik Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezi (STEAM) tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Telekomünikasyon Arenası'nda, Danıştay Birinci Dairesinin, kendisi, 8 üye ve 5 bürokrat hakkındaki kararıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan'ın RTÜK Başkan ve üyeleriyle ilgili herhangi bir soruşturma izni vermesi ya da vermemesinin RTÜK Başkanı veya üyelerinin kurumda yaptıkları faaliyetlerle ilgili olduğunun altını çizen Akman, şöyle konuştu:

''Her zaman ifade ediliyor, 'İşte Zahid Akman'a dokunulmazlık zırhı' diye, malum konularla ilgili, Sayın Başbakan'ın RTÜK faaliyetleri dışında herhangi bir konuyla ilgili bendenize bir soruşturma izni verme yetkisi yoktur, yalnızca RTÜK'deki faaliyetler ve çalışmalarla ilgilidir.''

Akman, Danıştay'dan çıkan kararın yalnız kendisiyle değil, 14 kişiyle ilgili verilmiş izin olduğunu belirterek, kararın RTÜK'te şu anda üye olan 8 kişiyi, daha önce üye olan Arif Merdol'u ve 4 bürokratı içerdiğini söyledi.

Konunun bir personelin atamasıyla ilgili olarak açtığı davayla ilgili yürütülen bir süreç olduğunu dile getiren Akman, ''Bu 10 arkadaş, yüce Meclisimizde grubu bulunan AK Parti'nin ve CHP'nin önerdiği üyelerin tamamını içermektedir. O nedenle kamuya yansıtıldığı gibi yalnız benle ilgili bir durum değil, 10 üyemizle ilgili bir durumdur'' diye konuştu.

Zahid Akman, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Elbette yapılan her işlemle ilgili yargı yolu açıktır. Muhatabımız bürokratımız, 'kendisiyle ilgili yapılan eylemin hukuki olmadığı' konusunda bir iddiada bulunmuştur, yargıya gitmiştir. Yargı da bu konuda bir süreç başlatmıştır. O nedenle ben bu süreci son derece saygıdeğer buluyorum. Sonuçlarını hep birlikte takip edeceğiz.

Yaptığımız iş doğruysa muhatabımız yanlışlığını anlayacaktır. Yaptığımız iş yanlışsa muhatabımızın bu müracaatıyla biz yanlışlığımızı öğrenmiş olacağız. O nedenle yargıya intikal eden konularda hiç kimsenin rahatsız olmaması lazım, yargıya güvenmesi lazım.''

aa



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,379 µs