1 numara... | " /> 1 numara... | "/>

En Sıcak Konular

İşte 1500 sayfanın içindeki 1 numara...

5 Mart 2009 09:41 tsi
İşte 1500 sayfanın içindeki 1 numara... Bin beş yüz sayfadan oluşacağı beklenen 2.Ergenekon iddianamesi iki Orgeneral'i hakim karşısına çıkartacak.

Ergenekon soruşturmasının ikinci iddianamesi 10 gün sonra Başsavcılığa gönderilecek.Başsavcılığın onaylamasının ardından iddianame 13. Ağır Ceza Mahkemesine verilecek.

Sonuna gelinen iddianamede, en ilgi çekici bölüm ise "Örgüt kurmak ve yönetmek" suçundan tutuklanan ve daha sonra sağlık nedeniyle serbest bırakılan iki orgeneralin  sanık olarak hakim karşısına çıkacak.

Bin beş yüz sayfadan oluşacağı beklenen 2.Ergenekon iddianamesinde, "Bir numara" olarak nitelendirilen eski jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur ile Hurşt Tolon'un Ergenekon Terör Örgütüyle fiili bağlantılarına dikkat çekiliyor. "Beyin takımı" olarak nitelendirilen ve müebbet hapis cezası istenilebilecek olan  iki paşanında katıldığı öne sürülen Encümen-i  Daniş toplantısı ile Ankara Kent otelde yapılan gizli toplantılara  yer verildiği öne sürülüyor.

ŞOK BELGELER İDDİANAMEDE

Eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un, İstanbul'da Fenerbahçe  Orduevi'ndeki ofisinde yapılan aramalarda ele geçen şok belgelere de 2. iddianamede yer verildi.  2. iddianamede,  Eruygur'dan ele geçirilen bilgi ve belgelerin, Ergenekon soruşturması kapsamında bugüne kadar toplanan bütün dökümanlardan daha önemli olduğu ileri sürülüyor. En kritik belgeler arasında "Darbe eylem planı" da en ince noktasına kadar iddianame de yer veriliyor.

Bu plana göre, Temmuz 2008'in başında siyasi cinayetler işleneceği, bu cinayetler için aralarında JİTEM'den ayrılan kişilerin de bulunduğu tim  kurululacağı iddia ediliyor. Ülkede bir iç çatışma ortamı oluşturup darbeye davetiye çıkartılacağı ifade ediliyor.  İkinci  iddianamede emekil Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un örgüt yapılanması içindeki yerlerinde detaylı olarak anlatıldığı yer alıyor. İddianamenin temel konularında ilk iddianamedeki gibi Danıştay Saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanması olayları da irdelendiği ileri sürülüyor. 

AYRI AYRI İDDİA EDİLEN SUÇLAR

İddianamede her şüpheliye ayrı ayrı yer verilerek, örgüt içindeki faaliyetleri ve bağlantılar ile kod adları verilen gizli tanık ifadeleri ile de detaylı olarak anlatılıyor. İkinci iddianamede şüpheli sıralaması gzöaltına alınma sırasına göre belirlendi. Eruygur ve Tolon'un da aralarında bulunduğu şüphelilerin suç teşkil edecek ve ilk iddianamede yer alan sanık olarak yargılanan kişilerle yaptıkları telefon dinlemeleri de iddianamede detaylı olarak yer veriliyor.


İDDİANAMEDEKİ DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

İddianamede, dikkat çeken isimler arasındaki şüpheliler, emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, emekli Albay Atilla Uğur, t Osman Gürbüz, ATO Başkanı Sinan Aygün, Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay , muvazzaf teğmenler ile gazeteci Tuncay Özkan, Gürbüz Çapan, Adil Serdar Saçan, ve JİTEM'ci emekli Albay Arif Doğan olarak yer alıyor.
       
İDDİANEMA 6. DALGA OPERASYONUNDAN BAŞLIYOR

İkinci iddianame Ergenekon Opreasyonunun 6. dalgasından başlıyor.

6.DALGA:  Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı ve emekli Orgeneral Şener Eruygur ve emekli Orgeneral Hurşit Tolon, ATO Başkanı Sinan Aygün, emekli Albay Atilla Uğur, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay

7. DALGA:  Ergeneokon'un 7. Dalgası tüm Türkiye'ye yayıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi üzerine Adana'da bulunan Özel Yetkili 8. Ağır Ceza Mahkamesi 26 kişi hakkında yakalama talebi çıkarttı. Kararın ardından  Konya'da 13, İstanbul'da 5 , Kocaeli'nde 6, Elazığı ve Mersin'de birer kişi gözaltına alındı. İstanbul'da , İstanbul Üniversitesi Orman fakültesi emekli öğretim üyesi eski Orman Mühendisleri Odası Başkanı ve İşci Partisi milletvekili adayı Prof. Dr. Uçkun Geray ile İşci Partisi yöneticilerinden Nurhan Gökdemir'i gözaltına alınmıştı. Eski Ülkü Ocakları İstanbul BaşkanıLevent  Temiz , 28 Şubat'ın aktörlerinden `Sisi` lakaplı Seyhan Soylu,  sanatçı Nurseli İdiz

8.DALGA:  Bu dalgada tamamen askerlerden oluştu.  5 ilde eşzamanlı gerçekleşen operasyonlarda orduda görevli 15 subay

9 DALGA:  Gazeteci Tuncay Özkan, eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ve eski Organize suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan


CİNAYETLER DE ÜÇÜNCÜ İDDİANAMEDE
 
3. iddianamenin de hazırlıklarına başlayan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, soruşturma kapsamında gündeme gelen İşadamı Üzeyir Garih  ve Güneydoğu'da işlenen faili meçhul cinayetler, öldürülen Mardin İl Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden cinayetlerinin ise hazırlanacak olan üçüncü iddianamede yer verileceği kaydedildi.

3. iddianame ise 10 dalgada gözaltına alınanlar arasında  eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, eski Harp Akademileri Komutanı emekli Orgeneral Kemal Yavuz, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel ve Prof. Yalçın Küçük'ün da aralarında bulunduğu 40'a yakın kişi yer alması bekleniyor.

bugün



Bu haber 1,021 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,009 µs