En Sıcak Konular

PKK'nın 'gizli kasası' yargılanıyor

4 Mart 2009 19:13 tsi
PKK'nın Avrupa'daki ''gizli kasası'' olarak bilinen Nedim Seven hakkında Fransa'da açılan davanın duruşmaları Paris'te başladı.

Terör örgütüne mali destek sağlamakla suçlanan ve adli denetim altında tutulmak kaydıyla serbest bırakılan Seven, İtalya'ya kaçmış, geçen yıl Roma'dan Ermenistan'a gitme hazırlığı içindeyken havaalanında sahte pasaportla yakalanarak Fransa'ya iade edilmişti.

Aralarında Nedim Seven ve Rıza Altun gibi örgütün Avrupa'daki liderlerinin de bulunduğu 8 PKK mensubunun, 23 Şubat 2007 tarihinde Paris'te çıkarıldıkları istinaf mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanmaları kararlaştırılmıştı.

Paris'te 5 Şubat 2007 tarihinde düzenlenen operasyonlar çerçevesinde terör örgütünün kullandığı bir ''kültür merkezine'' baskın düzenlenmiş, çeşitli evraka ve bilgisayarlara el konmuştu. Baskının, PKK'ya maddi destek sağlayan ve örgütün Avrupa'daki sorumluları olduğu tahmin edilen kişilere karşı Paris'in çeşitli banliyölerinde düzenlenen operasyonlar çerçevesinde yapıldığı bildirilmişti.

Tutuksuz yargılanmalarına karar verilenler hakkında, örgüte mali kaynak sağlama dışında, ''organize suç'' ve ''kara para aklama'' suçlarından dava açılmıştı. Fransız basını, tutuksuz yargılanmalarına karar verilenlerin uyuşturucu kaçakçılığı yapmaları olasılığının ciddi düzeyde gündemde olduğunu yazmıştı.

Paris'teki operasyon, 2 PKK'lının döviz bürosunda kaynağını açıklayamadıkları 200 bin avroyu dolara çevirmek isterken gözaltına alınmaları sonucu başlatılan soruşturma çerçevesinde düzenlenmişti.

Fransa tarafından hakkında adli denetim kararı çıkarılan Rıza Altun'un daha sonra Avusturya üzerinden kuzey Irak'a gittiği belirlenmişti. Türkiye, Paris'te tutuklanan PKK üyelerinin iadesi için Fransa'ya resmi talepte bulunmuştu.

PKK'nın faaliyetleri Fransa'da 1993 yılında yasaklanmıştı.

ajanslar



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,185 µs