En Sıcak Konular

Baykal'dan Erdoğan'a Recep İvedik benzetmesi!

4 Mart 2009 18:53 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Yalova'da düzenlediği mitingde halka hitap etti. Baykal, Başbakan Erdoğan'ı Recep İvedik'e benzetti.

Miting için İstanbul'dan helikopterle Yalova'ya gelen Baykal, seçim otobüsü ile halkı selamlayarak mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı. "Hepinizin içinde, 'ne olacak bizim halimiz' kaygısı var ki buralara kadar gelmişsiniz" diyerek sözlerine başlayan Baykal, Türkiye'de tam bir belirsizlik ortamının hakim olduğunu belirterek, "Geleceğinize sahip çıkın, memleketinize sahip çıkın" dedi.

Türkiye'de sun'i şenliğin bittiğini dile getiren Baykal, "Türkiye'de herşey güllük gülistanlık diye nutuk atma dönemi bitti. Gerçekler ortada, gerçekler acı. Türkiye ekonomisi tıkandı. Türkiye büyüyemez hale geldi, küçülmeye başladı. Türkiye 6 yılda fabrika kurmayı, sanayi kurmayı, işyeri açmayı küçümseyerek, fabrika yapmak yerine fabrika sattı. Türkiye borç ödemeyi bıraktı, borç yapmaya başladı. Türkiye'yi 220 milyar dolar borçla devralmışlardı, şimdi Türkiye'nin borcu 500 milyar dolar oldu. Bugün Türkiye'de büyük bir tartışma var. Türkiye nereye gidiyor diye. Eskiden Türkiye nereye gidiyor diye bir soru var mıydı? Yolumuz, istikametimiz belliydi. Refaha, demokrasiye, hukuk devletine gidiyoruz diyorduk. İstikamet bağımsız ve güçlü bir Türkiye'ye doğruydu. Ama şimdi Türkiye nereye gidiyor diye soruyoruz. Bu soru soruluyorsa, pusulasını şaşırmış bir Türkiye var demektir. Türkiye'nin nereye gideceği bugün hiç olmadığı kadar size bağlı. Türkiye'ye sahip çıkın. Türkiye Atatürkçü bir toplum olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'a yüklenen Baykal, "Başbakan Deniz Feneri davası ile ilgili 'Almanya'dan dosya gelmedi' diyordu. Peki gelmese ne yapacaksın? Senin polisin yok mu, emniyetin yok mu, devletin yok mu? Ben çıkıp meydanlarda konuşunca dosya alelacele Türkiye'ye geldi. 'Gereğini yap' diyoruz. Şimdi de çıkmış 'Tercüme edeceğiz' diyor. Yahu senin dilin yok mu? Deniz Feneri davası ile ilgili olarak tutuklananların akrabaları çıkmış, bana 1 trilyon liralık dava açıyorlar. Ben onlara hakeret etmişim. Benim etrafa saçacak 1 trilyonum yok. Ama ben milletin fitresini, zekatını alıp, televizyon kuran, sonra da AKP'ye destek olanlardan, halkın parasının hesabını ömrümün sonuna kadar sormazsam, onların haklarını savunmazsam namerdim. Başbakan bana 'Sen avukat mısın' diye soruyor. Evet ben Deniz Feneri'nin hesabını sormak için halkın avukatıyım. Ben çıkıyorum bu meydanlarda işsizliği soruyorum, ekonomik durgunluğu soruyorum. Başbakan çıkıp, bir çaresi varsa söylesin, uygulamazsam siyasi hayatımı bitiririm diyor. Biz, 'Başbakanlık acziyet yeri değildir. Yetki sende, gereğini yap' demedik. 'IMF'nin kuyruğuna takılıp duvara tosladın, şimdi başının çaresine bak' demedik. 7 öneri sunduk. Başbakanın bu konuyu bizimle tarışmasını beklerken, çıktı bize 'Sen işine bak' dedi. İşimi bana sen mi öğreteceksin. Halk bana bu işi vermiş. Ben ana muhalefet partisinin genel başkanıyım. Bütün iktisatçılar önerilerimiz için önemli öneriler diyor. Bu çıkıyor 'Sen git işi ehlinden öğren' diyor. Bizlere seviyesiz hakaret içeren cevaplar veriyor. Ben de tutup başbakana 'Bu üslup maganda üslubudur' dedim. Bugün bütün gazeteler magandalığın tarifini yazmış. Maganda nedir, ne demektir diye. Ünlü sanatçımız Şahan Gökbakar da çıkıp, çektiği filimdeki karekter var ya, Recep İvedik, işte 'Maganda Recep İvedik'tir demiş. Bunun üstüne benim söyleyecek bir şeyim yok, bu söz konuya cuk oturdu.

Neden böyle diyoruz. Zira Başbakan herkesi kırıyor. Herkesi yakıp yıkıyor. Partilisine, 'Bana küfrettirtmeyin', çiftçiye 'Ananı da al git' diyor. Bize de 'Bunlar cibilliyetsiz. Bunlar nesepsiz' dedi. Sen Hikmetyar'ın dizinin dibine çökmüş biri olarak nasıl nesepten, cibilliyetten bahsedersin? Sonra çıkmış bana 'Ben iktidar oldum, ama siz olamazsınız' diyor. 'Sizin daha 40 fırın ekmek yemeniz gerek' diyor. Biz de ona diyoruz ki: 'Sen iktidar olmuşsun ama adam olamamışsın, adam. 40 fırın ekmek yesen de adam olamazsın'. Ben Başbakanı bir televizyon kanalında tartışmaya çağırıyorum. Bana tutuyor, 'Meydana gel' diyor. Ben zaten meydanlardayım. Ama bu böyle olmaz. Ben senin çıkıp arkamdan konuşmandan hoşlanmıyorum. Senin de arkandan konuşmam. Gel bir kanala çıkalım. Ben de içimden geçenleri gözüne baka baka söyleyeyim. Ama gelmez. Çünkü sen halkın gerçekleri öğrenmesinden kaçıyorsun" diye konuştu.

Baykal, daha sonra partisinin Yalova Belediye Başkan Adayı Ertan Şener ile ilçe ve belde belediye başkan adaylarını vatandaşlara tanıtarak destek istedi.

haber7



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,645 µs