ilk tepki! | " /> ilk tepki! | "/>

En Sıcak Konular

Ak Parti ve MHP'den ilk tepki!

4 Mart 2009 15:46 tsi
Ak Parti ve MHP'den  ilk tepki! AK Parti ve MHP'den, CHP'nin, Nevruz ve 1 Mayıs'ın resmi tatil olması amacıyla verdiği yasa teklifi ile ilgili ilk açıklama geldi.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ERGÜN: TBMM'NİN BU TEKLİFLER İÇİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANMASINA GEREK YOK

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, CHP'nin, Nevruz ve 1 Mayıs'ın resmi tatil olması amacıyla verdiği yasa teklifinin görüşülmesi için, TBMM'nin olağanüstü toplanmasına gerek olmadığını söyledi.

TBMM'de gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Ergün, CHP'nin verdiği teklifleri açılım olarak değerlendirme imkanı olmadığını belirterek, ''Bunların, eski açılımlardan sonuç alınmadığı için getirildiğini düşünüyorum'' dedi.

Ergün, 1 Mayıs'ın tatil olması için ÖDP'li Ufuk Uras, CHP'li Bülent Baratalı ve AK Parti'li Agah Kafkas'ın, Nevruz'un tatil olması için ise DTP ve MHP'li milletvekillerinin daha önce verdikleri tekliflerin olduğunu hatırlatarak, ''Bunlar zaman içinde komisyonlarda değerlendirilir'' diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın ''Teklifler kanunlaştırılmak isteniyorsa, Danışma Kurulu kararıyla Mecliste bugün ya da yarın görüşülebilir'' dediğinin hatırlatılması üzerine Ergün, grupların Meclisin tatile girmesi konusunda daha önce uzlaştıklarını, teklifler için olağanüstü toplantıya çağrılmasına gerek olmadığını ifade etti.

-MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ VURAL: MHP'NİN ZATEN BU KONUDA TBMM GÜNDEMİNDE BULUNAN BİR TEKLİFİ VAR

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partisinin, 21 Mart'ın Nevruz Bayramı olarak kutlanması konusunda daha önce yasa teklif verdiğini hatırlatarak, ''AKP, kanunun çıkartılmasını istiyorsa, bunun hemen bir Danışma Kurulu kararıyla bugün görüşülmesini temin etmemiz mümkün. MHP olarak buna hazırız'' dedi.

TBMM'de gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Vural, son zamanlarda AK Parti ve CHP arasında ''açılma-saçılma'' rekabeti yaşandığını söyledi.

Partilerin, politikalarıyla ilgili bir pusulasının olması gerektiğini ifade eden Vural, ''Konjonktürel olarak bir takım gelişmeler istikametinde oy avcılığı için bunu yapmak doğru değil'' diye konuştu.

Vural, Nevruzun resmi tatil ilan edilmesi için MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya ile birlikte 8 Ocak 2008'de kanun teklifi verdiğini hatırlatarak, teklifin doğrudan gündeme alınması için 18 Mart 2008'de TBMM Genel Kurulunda görüşmeler yapıldığını belirtti.

Kanun teklifinin, TBMM gündeminde 62. sırada yerini aldığını bildiren Vural, ''Eğer bu konuda siyasi partiler arasında bir mutabakat varsa, buyurun bunu resmi bayram olarak kutlayalım. Nevruz, zaten tüm Türk dünyasında kutlanıyor, bu coğrafyada kutlanıyor. 21 Mart'ı, gerilim ve siyasal rekabetten çıkartmak gerekir. Türk dünyasında kutlanan bu bayramın, Türkiye'de yapılmasında büyük fayda görüyoruz'' diye konuştu.

-''BAZILARINA GÜNAYDIN''-

Vural, seçim öncesinde bunun bir ''açılım'' olarak öne sürüldüğünü belirterek, ''Bazılarına da açıkçası 'günaydın' demek istiyoruz'' dedi.

''1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesi konusunda destek verip vermeyeceklerine'' ilişkin soru üzerine de Vural, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, ''1 Mayıs'ın, emek ve işçi bayramı olarak kutlanmasında, müsait iklimin oluşturulmasına'' yönelik sözlerine dikkati çekti.

''MHP olarak Nevruz ve 1 Mayıs'ın gerilim aracı olarak kullanılmasını istemiyoruz. Bunlar bizim ortak paylaşacağımız hususlardır'' diyen Vural, bu konuda MHP olarak üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduklarını bildirdi. Vural, ''Bütün siyasi partiler uygun görürse, 1 Mayıs'ı da emek ve işçi bayramı olarak kutlayabiliriz'' dedi.

Bununla ilgili bir girişimlerinin olup olmayacağına ilişkin soru üzerine de Vural, şunları söyledi:

''Bunları siyasi açılım, atraksiyon ya da rant ve istismar aracı olarak değil de Nevruz'un tüm Türk dünyasında kutlanması konusunda ezelden beri bir fikrimiz var. Nevruz'un yeni farkına varanlar için, bunun yeni bir açılım olarak değerlendirmesini doğru bulmuyorum. Biz hazırız. Bizim pusulalı siyasetimiz devam ediyor. Açılıp, saçılmamıza gerek yok. Teklifi samimi talep olarak gündeme getirdik. Umarım, bu konuda TBMM'de bir uzlaşma sağlanır.''

Oktay Vural, uzlaşma olması durumunda teklifin seçim öncesinde görüşülüp görüşülmeyeceğine ilişkin soruya da şu yanıtı verdi:

''Eğer gerçekten bu konuda uzlaşma aranıyorsa, TBMM'nin bugün toplantısı var. Olağanüstü toplantıya çağırmamıza da gerek yok. Geliniz bunu çıkartalım. AKP, bu kanunun çıkartılmasını istiyorsa, hemen bir Danışma Kurulu kararıyla bugün görüşülmesini temin etmemiz mümkün. MHP olarak buna hazırız, çünkü teklif bizim teklifimiz.''

AA



Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,793 µs