En Sıcak Konular

Süleyman Soylu'dan 28 Şubat çıkışı

4 Mart 2009 13:14 tsi
Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''28 Şubat sürecinde Türkiye'de çok önemli gelişmeler olmuş ve Türkiye'deki milli iradeye ciddi bir darbe indirilmiştir'' dedi ve ekledi:

Süleyman Soylu, partisince düzenlenen etkinliklere katılmak amacıyla geldiği Kastamonu'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Seçim süreci içinde Türkiye'de çok manidar işler olduğunu ifade eden Soylu, ''Bir taraftan devletin bütün imkanları seferber ediliyor, bir taraftan da orantısız güç kullanılıyor'' şeklinde konuştu.

Soylu, Ergenekon davasıyla ilgili sorular üzerine şunları kaydetti:

''Ergenekon'un siyasallaştırılmamasını çok uzun zamandan bu yana söylüyoruz. Bu konudaki tavrımız nettir. Bütün darbeler yapanın yanına kar kalmıştır. Darbe mağdurları da mağduriyetleriyle baş başa kalmışlardır. 28 Şubat sürecinde Türkiye'de çok önemli gelişmeler olmuş ve Türkiye'deki milli iradeye ciddi bir darbe indirilmiştir. Bunların hiçbirisi karşılıksız kalmaz. Bazen programlarım gece yarısına sarkıyor ve konuşmalarımı çok geç saatte yapabiliyorum. Gittiğim yerlerde hakkımda suç duyurusunda bulunuyorlar. Bir siyasi partinin liderine Seçim Kanunu'na muhalefet ediyor diye hemen zabıt ve tutanak tutan devlet, Türkiye'nin demokrasisini ve hukukun üstünlüğünü bir tarafa bırakan eylemler karşısında niye sessiz kalıyor bunu bilmiyorum.''

''Devletin tüm imkanlarını kullanan bir Hükümet karşısında neden kimse harekete geçmez onu bilmiyorum'' diyen Soylu, bu tip bir adalet sisteminin ancak geri kalmış ülkelerin adalet sistemi olacağını söyledi.

-''BÜTÜN SAVCILARIN HAREKETE GEÇMESİ LAZIM''-

Soylu, Türkiye'de demokrasiyi sekteye uğratacak eylem ve davranışlar karşısında bütün savcıların harekete geçmesi gerektiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Ben şimdi burada bir söz söyleyeyim, bakın nasıl harekete geçiyorlar. Bu ülkede bir Genelkurmay Başkanı çıkıp 'ben darbeyi önledim' dedi. Bir tek savcı çıkıp da (buna Ergenekon savcıları da dahil) 'ey Hilmi Özkök sen ne söylemek istedin' diye sordu mu? Türkiye'nin hukuk adamları vicdanı ile cüzdanı arasında sıkışmıştır. Nasıl Türkiye zihniyet ve kıyafetlere göre bölünmüşse, adalet anlayışı da siyaset işleyişine göre bölünmüştür. Bu durum Türkiye için tehlikelidir ve çok yanlıştır. Türkiye'nin geldiği bu durumu tasvip etmek mümkün değildir. 28 Şubat da bunun aynısıdır, Ergenekon da bunun aynısıdır.''

 DP'nin bütün bunları reddeden ve enerjisinin tamamını bir arada taşımaya çalışan bir anlayışın adı olduğunu dile getiren Soylu, ''DP'nin bu konularda kafası asla karışık değildir. AK Parti'nin de CHP'nin de ve Meclis'teki diğer siyasal partilerin de bu konuda kafaları karışıktır. Türkiye'nin geldiği kaos ve gerginlik ortamının asıl sebebi ise bu karmaşık siyasetin Meclis'te egemen olmasıdır'' dedi.

-''ÜLKEMİZDE SADAKA KÜLTÜRÜ VARDIR''-

Bazı illerde seçim döneminde yoksullara yardım yapılmasına yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine Soylu, ''Elbet yardımlar yapılmalıdır. Ülkemizde sadaka kültürü vardır. Ama bizim kültürümüzde sağ elin verdiğini sol el hissetmeyecektir. Ama seçim döneminde basın mensupları ile birlikte herkesin gözünün önünde yapılan bu yardımlar, hem milletimizi sıkıntıya düşürmektedir hem de milletimizi rencide etmektedir'' diye konuştu.

 Devletin, sosyal devlet ilkesinden vazgeçmemesi gerektiğini ifade eden Süleyman Soylu, yardımları alanların eleştirilmemesi ve onların rencide edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

aa



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,541 µs