En Sıcak Konular

Gül 'Bedevi' benzetmesine dava açtı

4 Mart 2009 09:12 tsi
Avukat Nizar Özkaya'nın 'Çankaya'ya Arap bedevi kılıklı bir eşle birlikte bir adam çıktı' sözleri için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'Hakaret' gerekçesiye hapis istemiyle dava açtı.

Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Nizar Özkaya hakkında İstanbul Barosu tarafından 25 Haziran 2008 tarihinde baro merkezinde düzenlenen Cumhuriyet Hukuku isimli panelde yapmış olduğu konuşma hakkında Cumhurbaşkanı'na hakarette bulunduğu öne sürüldü.

İddianamede, şüpheli Nizar Özkaya'nın İstanbul Barosu Meclis Başkan Vekili olduğu tarihte soru sorarken "Biliyorsunuz Çankaya kuşatıldı, Çankaya Arap Bedevi kılıklı eş ile birlikte bir adam yukarı çıktı ve Çankaya'yı ele geçirdi" şeklinde sözleri sarf ederek Cumhurbaşkanına aşağılayıcı sözlerle hakarette bulunduğu öne sürülerek bunun CD çözümü ve Adalet Bakanlığı'nca verilen soruşturma yazısı ile anlaşıldığı kaydedildi.

İddianamede, şüpheli avukatın savunmasında Cumhurbaşkanına hakaret kastı olmadığı, düşünce, açıklama ve eleştiri hakkını kullandığı söylediği belirtildi. İddianamede ayrıca şüpheli avukatın yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanının karısına hakaret suçunu işlediği düşünülse de bu konuda usulüne uygun bir şikayet bulunmadığından kovuşturma yoluna gidilmediği belirtildi.

İddianamede, Nizar Özkaya'nın "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan TCK'nun 299/1, 299/2 ve 53 maddeleri gereğince 16 aydan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. Özkaya'nın yargılanmasına, önümüzdeki günlerde Beyoğlu Asliye Ceza Mahkemesinde başlanacak.

haber7



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,461 µs