burs cinliği! | " /> burs cinliği! | "/>

En Sıcak Konular

CHP'nin burs cinliği!

4 Mart 2009 08:47 tsi
CHP'nin burs cinliği! Çarşaf açılımı, hoca açılımı derken CHP oy için bu kez kendi istediği yasağı görmezden geldi.

CHP'nin başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi tarafından iptal ettirilen öğrenci bursları, CHP'li adayların seçim taahhütleri arasına girdi.


CHP'nin itirazı üzerine Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen öğrenci bursları, yerel seçimlerde CHP'nin seçim taahhütleri arasına girdi. CHP'nin Tuzla Belediye Başkan adayı Cemil Ekşi, yerel seçimlerde 'İşte taahhütlerimiz' başlığı altında yayınladığı bildiride, “Üniversitelerde okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs verilecek” denildi. Çarşaf açılımı, hoca açılımı derken CHP, yerel seçimlerde sonuç almak için kendi istediği yasaklara sarıldı. Önce çarşaf açılımını gerçekleştiren ardından da seçim otobüsüne binen çarşaflı bir üyesini döven CHP'deki çelişkiler bu kez üniversite öğrencilerinin iptal edilen burslarına dayandı. CHP'nin Tuzla Belediye Başkanı Cemil Ekşi, kendi partisinin talebi üzerine Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen 'öğrenci burslarını' seçim yatırımı yaptı. Ekşi, 'İşte taahhütlerim' başlığı altındaki bildiride, belediye olarak tüm üniversite öğrencilerine burs vereceklerini vaat etti. Ancak Ekşi, partisinin başvurusu üzerine öğrenci burslarının Anayasa Mahkemesi tarafından yasaklandığını ise es geçti.

YOLSUZLUĞA BATTI

Yolsuzluklara karşı olmasıyla yıldızı parlayan CHP'li Kılıçdaroğlu'nun halktan oy vermesini istediği CHP Tuzla Belediye Başkan Adayı Cemil Ekşi'nin yeni bir yolsuzluğu daha ortaya çıktı

Mahkeme tarafından Orhanlı belediye başkanlığı görevinden alınan, ardından da CHP'nin Tuzla belediye başkan adayı olan Cemil Ekşi hakkında yeni yolsuzluk iddiaları ortaya çıkmaya devam ediyor. Ekşi hakkında ortaya atılan son yolsuzluk iddiası, Orhanlı'da bulunan Birmes Sanayi Sitesi'nde yaptığı imar yolsuzluğu. Ekşi'nin, Orhanlı'da bulunan Birmes Sanayi Sitesi'nde imar uygulaması yaparak elde ettiği araziyi akaryakıt istasyonu alanına çevirip, ardından da eşinin kardeşi Aydın Çelik'e neredeyse hediye ettiği iddia edildi. Çelik'e sadece 80 bin liraya mal olan arazinin ipotek değerinin bile 2 milyon dolar olduğu, belgelerle kanıtlandı.

İKİ KEZ GÖREVDEN ALINDI

Ekşi, Orhanlı Belediye Başkanı olduğu dönemde hakkında orman arazilerini imara açma, su havzalarında yapılaşmaya izin vermek, aralarında yakınlarınında olduğu bir çok kişiye akaryakıt istasyonu alanı tahsis etmek gibi bir çok iddia basında yer almıştı. Ekşi, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasının ardından idare mahkemesine başvurmuş ancak mahkeme görevden almayı haklı görmüştü. Daha önce Anavatan Partisinde olan Cemil Ekşi Orhanlı'ya zehirli varillerin gömüldüğüğünün ortaya çıkmasından sonra partisinin kendisine sahip çıkmadığını söyleyerek CHP'ye geçmişti. Cemil Ekşi CHP'den Tuzla belediye başkan adayı olarak da gösterilmişti.


İşte Ekşi'nin Paris yaptığı belde

CHP'nin Tuzla Belediye Başkan adayı Cemil Ekşi 'İşte taahhütlerim' başlıklı bildiride, halen yürüklükte olan pek çok taahhüt, hiç yokmuş gibi gösterilirken, tamamlanmış pek çok proje de yapılacaklar arasında veriliyor. Cemil Ekşi, iki dönemdir yürüttüğü Orhanlı beldesi Belediye Başkanlığına da atıfta bulunarak, “Orhanlı'yı Paris yaptım, şimdi sıra Tuzla'da” diyerek seçmenlere mesaj gönderdi. Orhanlı sakinleri ise Ekşi'nin bildirideki 'Orhanlı'yı Paris yaptım' sözüne itiraz etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM!

Orhanlılı vatandaşlar, doğru dürüst hiçbir altyapı hizmetinin yapılmadığı beldede, pek çok sokağın hâlâ asfaltlanmadığı, çöplerinin toplanmadığı ve beldenin yağmur suları altında sefalet çektiğini söyledi. Ekşi, bildirisinde "Altyapı çalışmaları noksan olan mahallelerimizdeki eksikler, hızla giderilerek, yetersiz olanlar günümüz şartlarına uygun olarak revize edilecek. Mahallelerimizde eksik olan asfalt ve yaya kaldırımı çalışmaları hızla tamamlanıp, cadde ve sokakların ışıklandırılması yapılacak" denildi.

yenişafak



Bu haber 409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,846 µs