En Sıcak Konular

Metrobüse yoğun ilgi

3 Mart 2009 22:31 tsi
Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattına vatandaşların ilk günden ilgisi yoğun oldu. Metrobüsler yolcu talebini karşılamakta zorlandı.

Mesaisi biten vatandaşlar, Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçmek için metrobüse akın etti. Otobüsler ilk günden yolcu talebini karşılamakta zorlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açılışı yapılan Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs hattına vatandaşlar öğle saatlerinden itibaren yoğun ilgi gösterdi. Akşam saatlerinde mesaisi bitenler evlerine gitmek için metrobüse akın etti.

Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattının açılmasıyla yeni otobüslerde çalışmaya başladı. Metrobüs hattı öğle saatlerinde açıldığı için sabah işe giden birçok vatandaş yeni hattı mesaisi bittikten sonra kullanabildi. Hattın açılmasıyla en fazla yoğunluk, Zicirlikuyu durağında yaşandı. Avcılar-Zincirlikuyu metrobüs hattını kullanan vatandaşlar Anadolu Yakası'na geçmek için Zincirlikuyu'da aktarma yapmak zorunda kaldı. Aynı anda birçok otobüsün yolcu almasına Zincirlikuyu durağında aşırı yoğunluk yaşandı. Yeni otobüslerin de devreye girmesiyle, dakikada bir otobüs kaldırıldı.

Otobüsler, yolcu talebini karşılamakta zorlanırken vatandaşların birçoğu açılan yeni metrobüs hattını memnuniyetle karşıladı. Yeni açılan metrobüs hattını ilk kez kullandığını söyleyen Rıza Demir, "Metrobüs, en hızlı ve bana göre en rahat toplu taşıma sistemi. Trafik stresi yaşamadan evinize gidiyorsunuz. 10 yıldır toplu taşıma araçlarını kullanıyorum. Normalde evden işe 1 buçuk saatte gidiyordum. Metrobüs sayesinde 20 dakikada evime gidebilieceğim" diye konuştu.

Kızının doğumuna yetişmeye çalışan Fatma Şimşek ise, hızlı gidebilmek için metrobüsü tercih ettiğini belirtti. Altunizade durağında ineceğini ifade eden Şimşek, bu projenin hayata geçirilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Öte yandan yeni açılan metrobüs hattı E-5 trafiğini de olumlu etkiledi. Vatandaşların kendi araçları yerine karşıya geçmek için metrobüs hattını kullanması E-5 trafiğinde fazla yoğunluk yaşanmamasını sağladı.

Toplam 150 günde inşa edilen Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs hattı, yolculuk süresini 24 dakikaya indirecek. Uzunluğu 11,2 kilometre olan hatta, otobüsler Boğaziçi Köprüsü geçişinde normal trafik içinde seyredecek. Otobüsler, köprüyü ortalama 7 dakikada geçecek. Metrobüs, Zincirlikuyu'dan köprü girişine geldiğinde normal trafiğe katılacak. Anadolu Yakası'na geçtiğinde metrobüs için inşa edilen alt tünelden geçerek yolun ortasındaki özel yola girecek.

Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattında Zincirlikuyu, Boğaziçi Köprüsü, Burhaniye Mahallesi, Altunizade, Acıbadem, Uzunçayır, Hasanpaşa, Söğütlüçeşme istasyonları yer alıyor. Yeni hatta günde ortalama 300 bin yolcu taşınması hedefleniyor. Avcılar ile Zincirlikuyu arasında yolculuk süresi 38 dakika sürerken, hattın Söğütlüçeşme'ye uzatılmasıyla yolculuk süresi de 63 dakikaya çıkacak.

haber7



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,178 µs