En Sıcak Konular

'Zihnimi birileri kontrol ediyor'

3 Mart 2009 21:09 tsi
'Zihnimi birileri kontrol ediyor' Ergenekon'un bugünkü duruşmasına, çapraz sorgusu tamamlanan sanığın "tuhaf" iddiaları damgasını vurdu...

"Ergenekon" davasının 59. duruşmasında, tutuklu sanıklardan Erkut Ersoy'un çapraz sorgusu tamamlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, tutuklu sanık Semih Tufan Gülaltay'ın rahatsızlığı nedeniyle katılmadığı duruşmanın öğleden sonraki oturumunda, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, Ersoy'a emniyet ve savcılık ifadelerini okudu.

Daha sonra Ersoy'a sorular yönelten Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, ifadesinde, 2001 yılında bir rahatsızlık geçirdiğini ve zihninin kontrol edildiğini belirttiğini hatırlatarak, "Zihniniz nasıl kontrol ediliyor?" diye sordu.

Ersoy da "Benim algılamama göre yabancı bir servis, Türkiye'deki elemanları aracılığıyla yaptı" dedi.

Savcının "Ne yaptılar size?" sorusuna Ersoy, "Bunu teknik olarak anlatmak çok zor. Elektromanyetik cihazlarla, hassas dinleme araçlarıyla yapılır. Türkiye'de bu konuda birçok mağdurla konuştum. Zihin kontrolü konusu belli bir servis tarafından uygulandığı halde maalesef gizleniyor. Bu konuda savcılığa yapılan başvurular da bu nedenle ciddiye alınmıyor. Savcılığa müracaatta bulundum, ama delillendiremediğim için takipsizlik kararı verildi" yanıtını verdi.


"SİZE NE YAPTIRIYORLAR"

Savcı Pekgüzel'in, "Size ne yaptırıyorlar yani?" demesi üzerine de Ersoy, kendi iradesi dışında yaptığı bir şey bulunmadığını, çok kontrollü bir insan olduğunu savunarak, "Ama beni 7 gün 24 saat gözlem altında tuttular" dedi.

Pekgüzel'in, "İBDA-C'den Salih Mirzabeyoğlu'nun da bunu iddia ettiğini" belirterek, "Buna inanıyor musunuz?" diye sorduğu Ersoy, zihin okumanın mümkün olmadığını, ancak bunu yapanların kişiye zihninin okunduğu mesajını verdiklerini, kişinin de düşüncelerini kontrol etmeye çalıştığını ve sonunda psikolojik rahatsızlık geçirdiğini savundu.

Erkut Ersoy, bir soru üzerine de rahatsızlığına "paranoid psikoz" tanısı konulduğunu belirterek, cezaevi koşullarında tedavisinin yapılamadığını, bu nedenle tahliyesine karar verilmesini istedi.


Talepler

Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Emin Gürses, Valilik tarafından kendisine gönderilen yazıda, teröre karşı koruma altına alındığının bildirildiğini ve silahının iade edildiğini belirterek, "Terörden koruma altına alındım, terör örgütüne üye olmak suçundan da tutukluyum" dedi.

Tutuklu sanıklardan Kemal Kerinçsiz, iddianamenin 50'nci sayfasında MİT'e ait 9 Mayıs 2008 tarihli yazıya atfen belirtilen beyanlar ile aynı tarihli MİT yazısı arasında bariz farklar olduğunu ifade ederek, yazı üzerinde açıkça tahrifatlar ve eklemeler yapıldığını savundu.

Kerinçsiz, Cumhuriyet Savcılığından bu durumun sorulmasını istedi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatı Mehmet Cengiz, 29 Mart'ta yerel seçim olduğunu anımsatarak, oy pusulasının 6'ncı sırasında "İşçi Partisi-Doğu Perinçek" yazılı olduğunu söyleyerek, Perinçek ile sanık olarak yargılanan parti yöneticilerinin tahliyesini istedi.

Taleplerin ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, dosyaya gelen evrakları okudu.

Sanıklardan Kemal Kerinçsiz'in talebi üzerine MİT'ten gönderilen yazıda, Tuncay Güney ile ilgili Sabah Gazetesinde yayınlanan belgenin MİT Müsteşarlığına ait olduğunun belirtildiğini kaydeden Şengün, Mehmet Zekeriya Öztürk'ün de 2005'te Doğu Perinçek ile ilgili MİT'e bir bant verdiğine dair MİT Müsteşarlığında bir kaydın olmadığının bildirildiğini kaydetti. Başkan Şengün, talepleri değerlendirmek için duruşmaya ara verdi.

Ara kararlar

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, verilen aranın ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, alınan kararları açıkladı.

Mahkeme Heyeti, Silivri Cezaevi'ne nakledilen Sevgi Erenerol'un, nakil durumunu belirttiği dilekçesinin Silivri İnfaz Hakimliğine gönderilmesini kararlaştırdı.

Erkut Ersoy'un avukatının talebini dikkate alarak, bu sanığın ceza ehliyetini etkileyebilecek ve TCK'nın 32. maddesinin 1 ve 2. fıkralarına girebilecek bir rahatsızlığı olup olmadığının tespiti için Ersoy'un Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesini kararlaştıran Mahkeme Heyeti, sanıklardan Semih Tufan Gülaltay'ın belindeki rahatsızlığı nedeniyle doktor kanaati dikkate alınarak, bu hafta görülecek duruşmalarda mazeretli sayılmasına hükmetti.

Mahkeme Heyeti, yine yürümekte zorlandığı gözlenen sanık Oktay Yıldırım'ın Silivri Devlet Hastanesine sevk edilerek, muayene ve tedavisinin ardından rahatsızlığıyla ilgili rapor alınmasını kararlaştırdı.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren Mahkeme Heyeti, duruşmayı 5 Mart Perşembe günü saat 09.30'a erteledi.



Bu haber 2,438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,679 µs