İncirlik Üssü'nden çekilmiyoruz | " /> İncirlik Üssü'nden çekilmiyoruz | "/>

En Sıcak Konular

İncirlik Üssü'nden çekilmiyoruz

3 Mart 2009 18:18 tsi
İncirlik Üssü'nden çekilmiyoruz Gelecek 19 ay boyunca Irak'tan asker çekmeyi sürdürecek olan ABD, İncirlik Üssü'nden çekilmeye niyetlerinin olmadığını açıkladı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin aldığı kararla gelecek 19 ay boyunca Irak'tan asker çekmeyi sürdüreceklerini belirterek, ''Ancak İncirlik Üssü'nden çekilmiyoruz. İncirlik, Irak ve Afganistan açısından önemli'' dedi.


ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Adana Valisi İlhan Atış'ı ziyaretinde, bu kentte bulunmaktan mutluluk duyduğunu, Adana'nın özellikle enerji kaynakları ve ulaştırma açısından önemli bir kent olduğunu belirtti. İncirlik beldesindeki ABD askerlerine gösterilen yardım ve işbirliği için teşekkür eden Jeffrey, Vali Atış'a hitaben, ''Buradaki işbirliği çok önemli. Türkiye'nin çok istikrarlı bir ülke olmasına rağmen, bulunduğu bölge istikrarlı değil. Bu nedenle, Türkiye'nin yardımı, güvenlik desteği ve diğer yaptıkları çok faydalı. Bugün sizlerle bu konuda görüş alışverişinde bulunmak istiyorum'' dedi.

Basın mensuplarının, ''ABD'nin İncirlik Üssü'nden çekileceği'' yönünde çıkan haberleri hatırlatması üzerine Büyükelçi Jeffrey, şunları söyledi: ''Bugün için İncirlik'ten çekilmemiz söz konusu değil. Biz her yıl Irak'tan yaklaşık 150 bin askeri geri çekiyor, yerine 150 bin yeni asker getiriyorduk. Yani geri çekme yeni bir olay değil. Önümüzdeki 19 ay boyunca Irak'tan asker çekmeyi sürdüreceğiz. Ancak Obama yönetiminin aldığı kararla yerlerine yeni asker göndermeyeceğiz. Türkiye ile ABD arasındaki anlaşma çerçevesinde, Irak'a yönelik işbirliğimiz devam edecek. Bu konuda bir değişiklik beklemiyorum. Yani İncirlik Üssü'nden çekilmeyeceğiz. İncirlik, Irak ve Afganistan açısından önemli.''

Vali Atış ise Adana'nın gün geçtikçe Türkiye'nin en önemli kenti haline geldiğini belirterek, ''Enerji koridorunun Akdeniz'e bağlanması ve bunun sonlandığı Ceyhan'da rafinerilerin, tersanelerin, petro-kimya tesislerinin gelişecek olması nedeniyle Adana önemli. Ayrıca Adana, Seyhan ve Ceyhan gibi 2 akarsuyu dolayısıyla 1 milyar ton yenilenebilir su kaynağına sahip ve 700 bin hektarlık verimli toprağı var'' dedi. Atış, daha sonra Jeffrey'e, turunç reçeli, şalgam, zeytinyağı ve Farsak kahvesi gibi yöresel yiyeceklerin bulunduğu çantayı hediye etti. Görüşme daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Jeffrey, ziyaret öncesinde de Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile makamında görüştü. Durak, görüşme sonrasında Jeffrey'e el dokuması kilim ve Adana'yı tanıtan bir kitap hediye etti. Ziyaretlere, ABD'nin Adana Konsolosu Eric Green ve ikinci konsolos Leyla Ones de katıldı.

TimeTürk



Bu haber 908 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,807 µs