fena çuvalladı! | " /> fena çuvalladı! | "/>

En Sıcak Konular

Vatan Gazetesi fena çuvalladı!

3 Mart 2009 17:10 tsi
Vatan Gazetesi fena çuvalladı! Vatan Gazetesi'nin sözde mahalle baskısı yalanı yatsıya kadar dayanmadı.

Vatan Gazetesi'nde bugün Mine Şenocaklı imzalı bir röportaj yayınlandı.Şenocaklı'nın röportaj yaptığı isim ise,programı sebebiyle Anadolu'yu karış karış gezen Mehmet Yaşin'di. Röportajın konusu ise, Vatan'ın da içinde bulunduğu bir kısım medyanın ısıtıp ısıtıp milletin önüne getirdiği sözde mahalle baskısıydı. Yaşin'in iddilarına göre güya Türkiye genelinde içki konusunda mahalle baskısı yapılıyor ve içkili restoranlar hızla kapatılıyordu.İçki kullanan vatandaşlar içki içecek yer bulamıyordu.

Yaşin,bu iddiasının doğruluğunu Şenocak'a şu sözlerle kanıtlamaya çalışıyordu: "Bırakın öğretmenevlerini, Kayseri’yi, Erzurum’u, Balıkesir’de bile içkili tek restoran kaldı. Balıkesir, Türkiye’nin en turistik ilçelerine sahip şehirlerinden biri. Şehrin içinde, eski yolun üzerinde 3 içkili restoran vardı. İçlerinden bir tek Tenekeli Meyhane direndi, çünkü 50 yıllık bir geçmişi var. Bakmayın Tenekeli adına, çok hoş bir yer. Dedeleri teneke çalıp karga kovalarmış, o yüzden ‘Tenekeli’ diye kalmış lakapları. Onlara gittim, adamcağız, ’Artık dayanamayacağım, kapatacağım’ dedi. ’Baskı mı var?’ diye sordum. ’Hayır’ dedi, ’Ama akşam belli bir saatte sokağın çıkışını trafik polisi kesiyor. Buradan çıkanlara alkol muayenesi yapıyor. Bir ayda 100 kişinin ehliyetini aldılar. Şimdi kimse gelmiyor. Tabii bir de buraya gelenler ’Görünürsek belediyeden ihale alamayız, dışlanırız’ diye düşünüyor’ dedi. Tenekeli, Balıkesir’deki son meyhane. Balıkesir’den bahsediyoruz, hemen şurası... Yani yasalarla değil, bu tür baskılarla içki satılmıyor. Bir de şu var; Anadolu insanı zaten muhafazakârdı. Ama zorunlu olarak da hoş görüyordu kendisinden olmayanı. Yani sol kesimi, liberal kesimi ya da laik kesimi... Ama şimdi iktidardan aldığı güçle daha bir baskıcı, daha bir dışlayıcı tavırlara girdi."

Vatan Gazetesi'nin milletin gözünün içine baka baka yaptığı bu yalan haber oyununu Balıkesir Belediyesi bozdu.Belediyeden yapılan açıklamaya göre işin aslı bakın nasıldı?

İşte Belediye Başkanı Sabri Uğur tarafından yapılan ve Vatan Gazetesi'nin tezgahını bozan o açıklama:

Gazetenizin şehrimizde dağıtımı yapılan bugünkü sayısının 16. sayfasında, Mine Şenocaklı imzası ve “Bırakın Erzurum’u, Balıkesir’de bile bir tek içkili restoran kaldı” başlığı ile yer alan yazı, şehrimizle ilgili gerçekleri yansıtmamaktadır.

Balıkesir Belediye Başkanlığı görevini devraldığım 04 Nisan 2004’den bu yana, şehrimizde hiçbir “içkili yer ruhsatı iptal” işlemi yapılmamış ve Belediyemizce hiçbir içkili mekan kapatılmamıştır. Öte yandan, Balıkesir’de bu tarihten önce belirlenmiş olan “içkili yer bölgesi”nde de herhangi bir kısıtlama yapılmadığı gibi, vaki talepler ve şehrin ihtiyacına binaen, Belediye Meclisi kararı ile “yeni içkili yer bölgeleri” ihdas edilmiştir.

Bursa-İzmir yolunun Belediyemiz sınırları içinden geçen bölümünde, sadece bir tek içkili restoran olduğu ifadesi de doğru değildir. Zira, aynı yol üzerinde, bahse konu yazıda adı geçen “Tenekeli” restoranın 500 metre kadar yakınına, 2008 yılında “Daphne” adında yeni bir içkili restoran daha açılmış ve burası da, tarafımızdan 28.01.2009 tarihinde ruhsatlandırılmıştır

Ayrıca, yazının başlığındaki “…. Balıkesir’de bile bir tek içkili restoran kaldı” ifadesi ile metin içinde yer alan “…. Tenekeli Balıkesir’de son meyhane…” ifadesi de tamamen gerçek dışıdır. Çünkü Balıkesir’de, Belediyemiz sınırları dahilinde, içkili yer ruhsatına haiz, halen 74 adet restoran faaliyette bulunmaktadır.

Söz konusu yazı metninde yer alan, “… Tabii, bir de, buraya gelenler ‘Belediyeden ihale alamayız, dışlanırız’ diye düşünüyor….” ifadesinin de herhangi bir dayanağı olamaz. Balıkesir Belediyesi’nde, başta ihaleler olmak üzere, her türlü bütçe harcamaları, ilgili yasal mevzuat çerçevesinde gerçekleştirilmekte olup, tüm iş ve işlemler, her yıl Sayıştay denetimine tabidir. Bugüne kadar, bu konuda herhangi bir usulsüzlük tesbit edilmemiştir.

Böylesine dayanaksız ve gerçek dışı ifadelerin yer aldığı bir yazının gazetenizde yayınlanmış olması, tarafımızdan ve Balıkesirlilerce üzüntü ile karşılanmıştır.

Balıkesir şehrinin imajı bakımından olumsuz olarak değerlendirdiğimiz bu yayınınızı, yukarıda dikkatlerinize sunulan bilgiler ışığında düzelteceğiniz ümidi ile selam ve saygılarımı sunarım.

samanyolu haber

 



Bu haber 1,215 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,468 µs