En Sıcak Konular

'Sicil avı' kadına hakaret kampanyasına dönüştü

0 0 0000 00:00 tsi
Karaelmas Üniversitesi Rektörü Açıkgöz, akademik kadro verilecek öğretim görevlilerini eşleriyle beraber görüşmeye çağırıyor. Davetin nedeni hanımların başı açık mı, kapalı mı?

 Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Bektaş Açıkgöz'ün doçentlik ve profesörlük kadrosu vereceği öğretim üyeleriyle bizzat görüştüğü ve bu görüşmelere eşlerinin de gelmesini zorunlu tuttuğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, bürokrat atamalarında MİT raporlarını yeterli görmeyerek sivil polislere araştırma yaptırdığı geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Polisler atanacak bürokratların oturduğu apartmana giderek kapıcılara bürokratın eşinin başörtülü olup olmadığını soruyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde de Rektör Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın kurumun çaycısına fişleme yaptırdığı mahkeme kayıtlarına geçmişti.

Eşinizi de göreyim

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz'ün de Cumhurbaşkanı Sezer'e benzer uygulamalar yaptığı ortaya çıktı. Açıkgöz'ün doçentlik ve profesörlük kadrosu vereceği isimlerin yapılan akademik sınavları geçmesini yeterli görmeyerek öğretim üyeleriyle bizzat kendisinin görüştüğü ortaya çıktı. Açıkgöz'ün bazı öğretim üyelerinin görüşmelere kendilerinin katılmasını yeterli bulmayarak "Görüşmeye eşinizi de getirin" dediği belirtildi. Açıkgöz'ün bu yöntemle eşi başörtülü olan öğretim üyelerine doçentlik ve profesörlük kadrosu vermediği öne sürüldü.

Kabul edilemez tutum

Yaşanan olaylara isim vermeden sert tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, "Rektörler kadro atamalarında, diyelim ki bir doçentin kadrosunun temininde, bir profesöre kadro verilmesinde, maalesef, hâlâ, adayı eşiyle birlikte rektörlüğe çağırmak gibi bir garabet içerisinde bulunmaktadır. Böyle bir şey, hiçbir zaman, demokratik bir ülkede kabul edilebilecek bir şey değildir" diye konuştu.

Büyük haksızlık

Tekelioğlu bazı üniversitelerde doçentlere yönelik uygulamalara da tepki gösterirken, "Çok önemli bir başka husus, üniversitelerde yapılan bir yanlış uygulama. Biliyorsunuz, yardımcı doçentlerle ilgili olarak on iki yıllık tahditler vardı. Bütün bunlar mahkeme kararlarıyla kaldırıldığı hâlde, maalesef, hâlâ bazı üniversitelerimizde bu yardımcı doçent arkadaşlarımızla ilgili sıkıntılar devam ettirilmektedir. İstanbul Üniversitesi bunun en bariz örneğidir; dolayısıyla, bu yanlışlardan da mutlaka vazgeçilmesi gerekir. Eğer üniversiteler Türkiye'deki değişimin önündeki engel olmaya devam ederlerse, işimiz gerçekten zor demektir" dedi.

Sezer yeniden atamıştı

Açıkgöz rektörlüğe aday olacağını açıklayan Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey'in görev süresini uzatmamıştı. Kuzey, rektörlüğe aday olmuş ve yapılan seçimlerde en yüksek oyu alarak Açikgöz'ü geride bırakmıştı. Cumhurbaşkanı Sezer ise Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz'ü atamıştı
 
Yeni Şafak



Bu haber 367 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,613 µs